Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ομάδες νεαρών τα έκαναν γυαλιά-καρφιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Σαρωτική επιδρομή - in.gr


ΑΠΕ
Εκτεταμένες ζημιές στο κέντρο της Αθήνας
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 14:11

Ανάστατο το κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα πάνω από 40 άτομα εμφανίστηκε ξαφνικά στο Κολωνάκι, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων, τράπεζες και ΙΧ με πέτρες, ξύλα, λοστούς και άλλα αντικείμενα.

Η ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων ξεκίνησε από το ύψος της πλατείας Κολωνακίου και κινήθηκε προς την οδό Πινδάρου, την οδό Σκουφά και τη Σόλωνος, καταστέφοντας στη διαδρομή παρκαρισμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τράπεζες και βιτρίνες καταστημάτων.

Βομβαρδισμένο τοπίο θύμισζαν μετά την επιδρομή οι οδοί Σκουφά, Σόλωνος, Πινδάρου, Διδότου, Βουκουρεστίου, Ηρακλείτου.

Οι νεαροί άφησαν πίσω τους προκηρύξεις, ζητώντας την αποφυλάκιση κάποιων ατόμων που δικάζονται.

Μετά την επιδρομή τους, οι άγνωστοι κατέληξαν στα Εξάρχεια, ενώ κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς το κτίριο της Νομικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στα σημεία των επιθέσεων δέκα λεπτά αφότου η ομάδα των νεαρών έφυγε από την περιοχή του Κολωνακίου.

Νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε υποκατάστημα τράπεζας, προκαλώντας φθορές στην τζαμαρία, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανένας υπάλληλος ή πελάτης.

Τα ξημερώματα, μάλιστα, άγνωστοι αφαίρεσαν ΑΤΜ από τράπεζα σε σούπερ μάρκετ στο Πανόραμα της Θεσσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ.Μαρκογιαννάκης από το βήμα της Βουλής προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση ενός οργανισμού που θα διαχειρίζεται το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας .

Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

  1. θα ήθελα μια δική σου τοποθέτηση χριστιαννα πάνω σε τούτο ..την αναμένω εναγωνίως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τοποθέτησή μου είναι η εξής:
    Αφού το (αποσυντεθειμένο)ελληνικό κράτος δεν είναι ικανό να προστατέψει τους πολίτες, δεν με νοιάζει τι θα κάνουν, δεν με νοιάζει πώς θα το κάνουν, δεν με νοιάζει αν φέρουν στην Αθήνα ολόκληρη τη Scotland Yard ή τη γαλαξιακή αστυνομία από τον Άρη, αυτό που θέλω είναι να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη στο σπίτι μου τη νύχτα, να μπορώ να κυκλοφορώ άφοβα τη μέρα, να μπαίνω χωρίς κίνδυνο ζωής σε τράπεζες, μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, και να παρκάρω το αυτοκίνητό μου στο δρόμο χωρίς να φοβάμαι μην το βρω σπασμένο σε λίγη ώρα.
    Είναι πολλά αυτά που ζητάω ή είναι τα απολύτως αυτονόητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή