Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Βλακεία ή ξεπούλημα;!! Είναι να φρίττει κανείς. - Από τον κ. Παύλο Καρκανίδα (Αυστραλία)

Οι αρχηγοί όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων, είχαν προτείνει η ΠΓΔΜ να λέγεται “Βόρεια Μακεδονία” … και μάλιστα διαγκωνιζόντουσαν για τη πρωτιά, ποιος δηλαδή είχε την ευφυΐα που εφεύρε την ονομασία. Και το τονίζανε,… με γεωγραφικό… προσδιορισμό. ( σαν να έκαναν κάποιο κατόρθωμα, λες και αυτό να είναι κάτι καλό για την Ελλάδα).
Αλλά κύριοι, (ανόητοι, με το συγγνώμη) με αυτό το όνομα την αναγνωρίζετε σκέτο “MΑΚΕΔΟΝΙΑ”. Ότι είναι βόρεια γεωγραφικά και βέβαια είναι. Τους λέτε όμως και με το όνομα «Μακεδονία». Ε, λοιπόν και τι αλλάζει αν είναι Βόρεια, Ανατολική, Δυτική, Νότια, όπου και να είναι, ΕΙΝΑΙ ΜΑ-ΚΕ-ΔΟ-ΝΙΑ , αυτό λέτε, και άρα τους λέτε ότι είναι και Μακεδόνες. Εσείς το λέτε κύριοι Έλληνες. Γιατί λοιπόν φωστήρες διαμαρτύρεσθε επειδή η βόρεια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στήνει προτομές του μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατρός Φιλίππου, και με τα ονόματά τους αναβαπτίζει αεροδρόμια, πλατείες και εθνικούς δρόμους ;
Διότι έτσι τους προτείνετε, το παραδέχεσθε και τους λέτε, εσείς είστε το Κράτος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στο βόρειο τμήμα, και σας ζητάμε να μας κάνετε τη χάρη να έχουμε ελληνική Επαρχία τη νότια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Με άλλα λόγια τους λέτε: Η Μακεδονία ανήκει και σε σας και σε μας. Αλλά την χωρίζουμε στα δύο. Βόρεια εσείς, Νότια εμείς. Αλλά Βορράς και Νότος τους λέτε είμαστε όλοι Μακεδόνες. Όπως δηλαδή η Κορέα, με τη διαφορά ότι στη Κορέα και στο Βορρά και στο Νότο είναι Κορεάτες. Και ο Βορράς και ο Νότος είναι Κορέα. Ο διαχωρισμός εκεί, υπάρχει μόνο λόγω διαφορετικών πολιτευμάτων. Ενώ στη περίπτωσή μας υπάρχει στο Νότο (Ελληνική Μακεδονία) και Έλληνες , και Βαρντάρσκα (ΠΓΔΜ) και κυρίως Σλάβοι και Αλβανοί στο Βορρά. Είναι αδύνατον να συγχωνευθούν σε ένα όνομα εθνότητας και να μοιρασθεί στα δύο, όπως είναι αδύνατον σαν να αναμειγνύετε λάδι με νερό, δεν γίνεται.
Εάν έστω και να το αποδεχτούν οι Σκοπιανοί το γεωγραφικό όνομα, πάλι ευνοούνται ως ΚΡΑΤΟΣ, να διεκδικήσουν και την επαρχία του ΝΟΤΟΥ. Επειδή τους αναγνωρίζουμε ως Μακεδόνες και ως ΚΡΑΤΟΣ.
Αυτοί όμως πού βλέπουν πως μας πήρε το ποτάμι και πως πάμε από υποχώρηση σε υποχώρηση στο φούντο, λένε ΟΧΙ στον γεωγραφικό προσδιορισμό, γιατί ξέρουν πως αγάλια, αγάλια γίνεται η αγουρίδα μέλι, και σιγά, σιγά, και λίγο, λίγο, το ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, θα διεκδικήσει κάποια μέρα και την ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, (δήθεν… τη κακομοίρα, που είναι σκλαβωμένη στην Ελλάδα.) Και σκοπεύει να την πάρει χωρίς σταγόνα αίμα.
Εάν τους ονομάσατε έτσι από βλακεία, τότε ΙΣΩΣ ο Ελληνικός λαός να σας τιμωρήσει επιεικώς λόγω…βλακείας. Αν όμως για ξεπούλημα τότε θα δικαστείτε για εσχάτη προδοσία.

Παύλος Καρκανίδας - pakar@bigpond.net.au - 12 Μαρτίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου