Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Πώς ο Νήφων ασελγούσε στα 13χρονα - ΤΟ ΕΘΝΟΣ


Στην προανακριτική του κατάθεση ο 33χρονος πρώην μοναχός υποστηρίζει ότι και άλλοι που «είναι σήμερα οικογενειάρχες και είχαν πάει στη Μονή, μου είπαν ότι πέρασαν ό,τι και εγώ. Γι αυτό και αποφασίσαμε να έρθουμε στην αστυνομία και να τον ξεσκεπάσουμε, πριν προλάβει να κάνει και άλλο κακό».

Πώς έπειθε, εξεβίαζε και ασελγούσε επί μία 20ετία στους δόκιμους μοναχούς της Μονής Αγίας Σκέπης Κερατέας
«E» 14/3

Σκηνές... Μεσαίωνα αναβίωσαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων από δεκάδες πιστούς παλαιοημερολογίτες, που δήλωσαν «πνευματικα παιδιά» του 68χρονου ηγούμενου Νήφωνα της μονής παλαιοημερολογιτών Αγίας Σκέπης Κερατέας και έσπευσαν από διάφορα σημεία της Αττικής, να δηλώσουν συμπαράσταση στον «Αγιο», την ώρα που δεχόταν βροχή ερωτήσεων από την 25η ανακρίτρια, για το πώς ασελγούσε σε ανήλικους δόκιμους μοναχούς, τουλάχιστον για μία 20ετία, επικαλούμενος -σύμφωνα με την κατηγορία- άλλοτε τη... Θεία ευλογία και άλλοτε τη... Θεία Τιμωρία!


Οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που βασίστηκαν στις αποκαλυπτικές και συγκλονιστικές μαρτυρίες, που έκαναν στους αστυνομικούς πρώην «παπαδάκια» της Μονής και οδήγησαν στον Κορυδαλλό τον «Δέσποτα», δεν εμπόδισαν τους πιστούς του, όχι μόνον να τον ακολουθήσουν στα ανακριτικά γραφεία, όπου οδηγήθηκε κρατούμενος, μετά τη σύλληψή του, για να απολογηθεί, αλλά να ψάχνουν ακόμη και λόγους, που θα... δικαιολογούσαν τις αρρωστημένες πράξεις του...

Κύμα συμπαράστασης στον ηγούμενο Νήφωνα από πιστούς και κληρικούς.Εκτός από τις κραυγές «άξιος, άξιος», «είμαστε μαζί σου», που φώναζε το μαυροφορεμένο πλήθος για τον ηγούμενο, κάποιοι από αυτούς έλεγαν προκλητικά στον κόσμο, που παρακολουθούσε με περιέργεια: «...ακόμη και εάν είναι αλήθεια αυτά που λέγονται, μια... πράξη χρειάζεται δύο για να γίνει». Μίλαγαν για το μαρτύριο, που έζησαν ανήλικα παιδιά, σαν να επρόκειτο για κάτι φυσιολογικό και όχι τον εφιάλτη ενός μυστικού-ντροπής!

Σε κάποια από τις καταθέσεις, που έχει στη διάθεσή της η ανακρίτρια, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Οταν ο Γέροντας μου έβγαλε για πρώτη φορά τα ρούχα για να μου δώσει το χρίσμα... ήμουν 12 χρονών. Με χάιδευε και στη συνέχεια με γυρνούσε και χαϊδευόταν μόνος του. Ο εφιάλτης και οι απειλές σταμάτησαν μόλις ενηλικιώθηκα και εμφάνισα τριχοφυϊα. Ολα αυτά τα χρόνια ζούσα με τον φόβο της τιμωρίας, αλλά και με το βάρος της αηδίας».

Ο νεαρός πρώην δόκιμος μοναχός, που «έλυσε» τη σιωπή του αναφέρει σε άλλο σημείο: «Μου είχε πει ότι είμαι ο εκλεκτός ανάμεσα σε όλα τα άλλα παιδιά και ότι εμένα επέλεξε για να μου δώσει το χρίσμα. Πριν όμως πάρω το χρίσμα θα έπρεπε πρώτα να μυηθώ στη χριστιανική απάθεια. Στην εγκράτεια δηλαδή απέναντι στους πειρασμούς. Με προειδοποίησε ότι αν το έλεγα στα άλλα παιδιά, αφενός θα έχανα το χρίσμα, αφετέρου θα με περίμενε Θεία τιμωρία».

Ο πρώην δόκιμος εγκατέλειψε τη μοναχική ζωή, όπως λέει, εξαιτίας των ασελγών πράξεων που υφίστατο από τον Γέροντα Νήφωνα. Οταν απομακρύνθηκε, κατάφερε να κτίσει μια φυσιολογική ζωή, να παντρευτεί και να δημιουργήσει οικογένεια. «Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που εγκατέλειψα τον μοναχισμό. Σήμερα είμαι 33 χρόνων, παντρεμένος, έχω παιδιά και ζω μια κανονική ζωή. Εκείνα τα χρόνια όμως και όσα φριχτά πέρασα με στιγμάτισαν και δεν ξέρω ποτέ και εάν θα καταφέρω να το ξεπεράσω. Οτι δεν ήμουν ο μόνος που πήρα το χρίσμα αλλά έκανε το ίδιο σε όλα τα παιδιά, το έμαθα πριν από λίγες ημέρες όταν με πλησίασε ο αδελφός ενός 16χρονου που ήταν ακόμη μαζί με τον ηγούμενο και μου είπε τι του έκανε και πώς τον απείλησε. Τότε μόνο κατάλαβα ότι η χριστιανική απάθεια ήταν ένα νοσηρό κόλπο για να ξεγελά τα παιδιά»...

Στην απολογία του ο ηγούμενος απέδωσε τις καταγγελίες σε σκευωρία.

«Ευλόγησε» 21 μοναχούς

Σοκ και αηδία προκαλούν μαρτυρίες για τη δράση του «Αγίου», που έκαναν στους αστυνομικούς κάποιοι από τους πρώην δόκιμους μοναχούς, για τους οποίους ο ηγούμενους Νήφων κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ επανάληψη και κατά συρροή, όταν ήταν ανήλικοι.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον 21 νεαροί δόκιμου μοναχοί έπεσαν θύματα της «ευλογίας» του «δέσποτα», πότε στα κελιά τους και πότε στο ηγουμενείο, από το 1988 μέχρι το 2007.

Εκτιμάται ότι ίσως τα θύματά του είναι περισσότερα, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες- ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι εναντίον του κατηγορίες, εφόσον προκύψουν μαρτυρίες και για σοβαρότερα αδικήματα, όπως για βιασμό!

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε από την καταγγελία 17χρονου μοναχού, σύμφωνα με την οποία ο ηγούμενος ασελγούσε πάνω του από 13 ετών, που μπήκε στο μοναστήρι.

Κάποια στιγμή ο νεαρός δεν άντεξε και κατέφυγε στην αστυνομία.

ΚΑΙ ΟΙ... ΠΙΣΤΟΙ

«Είσαι αθώος, ο Θεός θα τους τιμωρήσει»

«Είσαι αθώος, είσαι αθώος. Θα τους τιμωρήσει ο θεός. Είναι σκευωρία από έναν νεαρό μοναχό, που ήταν πολύ φιλόδοξος και ήθελε να κυριαρχήσει στη μονή. Αυτός έδωσε λεφτά και στους άλλους, να πουν όσα ψέματα είπαν...», φώναζαν στους διαδρόμους των δικαστηρίων πολλοί από το πλήθος, που δήλωναν ότι ο «παππούλης είναι άγιος και έχει το... χάρισμα για το μυστήριο της εξομολόγησης».

Μέσα στο αγριεμένο πλήθος των φανατικών, τις... εντυπώσεις έκλεψε μια δίμετρη μελαχρινή νεαρή καλλονή, ανατολικής προέλευσης, ντυμένη στα μαύρα, συμπαραστάτης και αυτή του «Αγίου».

«Είναι η σύζυγός μου», τη σύστηνε δεξιά και αριστερά ο κατά πολύ μεγαλύτερός της συνοδός της, που φόραγε μαύρο κοστούμι και είχε βαμμένα μαύρα ακόμη και τα μαλλιά του.

Και συμπλήρωνε με περηφάνια: «Ο δέσποτας μας πάντρεψε».

Χρειάστηκε αστυνομική δύναμη για να απομακρύνει τους πιστούς από τα ανακριτικά γραφεία, ενώ μετά την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, ο «δέσποτας» οδηγήθηκε στα κρατητήρια από άλλη έξοδο...

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Στα... μαύρα ντύθηκαν ξαφνικά για λίγες ώρες τα ανακριτικά γραφεία στην Ευελπίδων, από το κοπάδι των πιστών του ηγούμενου, που κατέφτασε μαυροφορεμένο.

Ανάμεσά τους ήταν και μοναχοί, ορισμένοι από το μοναστήρι, στο οποίο ηγείτο ο 68χρονος ιερομόναχος Νήφωνας, κατά κόσμον Ελευθέριος Αναστασόπουλος του Ιωάννη.

Αποφασισμένοι να κάνουν ακόμη και... ολονυχτία στα δικαστήρια, εμφανίστηκαν στα γραφεία των ανακριτών, εφοδιασμένοι με τα... σκαμνάκια, που παίρνουν και στην εκκλησία. Εβγαλαν τα κομποσκοίνια και τα προσευχητάρια από τις τσάντες και άρχισαν τις προσευχές.

Οταν οι αστυνομικοί έφεραν τον ηγούμενο με χειροπέδες, ορισμένοι γονάτισαν και προσπάθησαν να του φιλήσουν τα πόδια, άλλοι του τράβαγαν τα ράσα, κάποιοι πρόλαβαν και του φίλησαν τα χέρια, ενώ οι περισσότεροι ζητούσαν να τους... ευλογήσει.

1 σχόλιο:

  1. Ntroph sas na lete auta ta pragmata gia kapoion ton opoion den ton gnorizete.Ola auta einai sikofanties kai asebies gia enan anthrwpo tis ekklisias!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή