Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Απαγόρευσαν οι αρχές της ΠΓΔΜ την είσοδο Έλληνα δημοσιογράφου στη χώρα. - in.gr


Απαγόρευσαν οι αρχές της ΠΓΔΜ την είσοδο Έλληνα δημοσιογράφου στη χώρα
Motionteam Ο δημοσιογράφος δεν κατάφερε να εισέλθει στην ΠΓΔΜ

Αθήνα

4/3/2009

Την έντονη ανησυχία των δημοσιογραφικών ενώσεων προκάλεσε η απαγόρευση εισόδου στην ΠΓΔΜ ενός Έλληνα απεσταλμένου δημοσιογράφου, από τις αρχές της χώρας με πρόσχημα την έλλειψη ειδικής διαπίστευσης.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο, Αγγελο Αγγελίδη απεσταλμένο του ραδιοσταθμού City 99,5 και της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο οποίος δεν κατάφερε να εισέλθει στην ΠΓΔΜ, καθώς οι αρχές της χώρας του αρνήθηκαν την είσοδο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την «ανησυχία της για την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, τελευταίο θύμα της οποίας είναι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας».

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της στιγματίζει και καταγγέλλει το γεγονός, ζητώντας παράλληλα από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να καταγγείλει και εκείνη με τη σειρά της το περιστατικό.

Για παρέμβαση στην ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου κάνει λόγο και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, εκφράζοντας την ανησυχία της «για τη νέα τακτική που φαίνεται να εγκαινιάζουν οι αρχές της ΠΓΔΜ σε σχέση με την ενημέρωση».

Μάλιστα τόνισε με ανακοίνωσή της ότι θα ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για το θέμα.

Ζητά, παράλληλα, από τις αρχές της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική, «αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι διαθέτουν την ευαισθησία και τον σεβασμό στα δημοκρατικά ιδεώδη, βασικό στοιχείο των οποίων είναι η δημοσιογραφία, όπως υπαγορεύουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου