Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Σε διαθεσιμότητα τέσσερις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την λίστα των 82 πιθανών στόχων - Έκτακτα μέτρα στο Μαξίμου - in.gr


ΑΠΕ
Έντονα ενοχλημένος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας από τη διαρροή του απόρρητου εγγράφου

12/3/2009

Αθήνα

Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Τσιατούρας τέσσερις προϊσταμένους, τμηματάρχες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, εξαιτίας της διαρροής απόρρητου εγγράφου. Πρόκειται για τον κατάλογο των 82 πιθανών στόχων τρομοκρατικής επίθεσης και τα προληπτικά μέτρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Το κατάλογο είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Το Βήμα και η δημοσιοποίησή του προκάλεσε αναστάτωση στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Στη λίστα περιλαμβάνονται γνωστοί δημοσιογράφοι, λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα, διακεκριμένα πρόσωπα του δημοσίου βίου καθώς και τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα επανέρχεται με νέο έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το έγγραφο, που έχει ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2009, και το οποίο συνέταξε η Υπηρεσία Ασφάλειας του πρωθυπουργού, ζητά την κατεπείγουσα κατασκευή τριών υπερθωρακισμένων αστυνομικών φυλακίων γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το αίτημα υποβλήθηκε λίγα 24ωρα μετά την επίθεση της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι οι σχετικές διαδικασίες, με την υποβολή προσφορών για την κατασκευή των φυλακίων, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 27 Φεβρουαρίου 2009.

Στις προδιαγραφές αναφέρεται ότι τα φυλάκια θα πρέπει να αντέχουν σε πυροβολισμούς με βολίδες όλων των διαμετρημάτων, ακόμη και από Καλάσνικοφ.

Ο κατάλογος των 82 πιθανών στόχων τρομοκρατικής επίθεσης είχε καταρτιστεί από την αστυνομία στις 28 Φεβρουαρίου, μετά τις αλλεπάλληλες βομβιστικές ενέργειες και ένοπλες επιθέσεις εις βάρος αστυνομικών στόχων.

Η δημοσιοποίηση του καταλόγου προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, καθώς και ενόχληση στην ηγεσία της αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για εντοπισμό των υπευθύνων της διαρροής. Ακολούθησαν οι τέσσερις «καρατομήσεις».

Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

  1. Για φαντάσου ..ούτε ένα απόρρητο έγγραφο δεν είναι ικανοί να φυλάξουν ..


    και ο ελληνικός λαός τους έδωσε εξουσία για να διαφυλάξουν τα εθνικά και όχι μόνο συμφέροντα ..

    εεε δε =ν περίμενα και κάτι άλλο απο αυτούς βέβαια
    και καλά τι να πει κανείς και για το ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ..
    έχει τη λύση για να φύγουμε απο την κρίση και την κρατάει για πάρτη του ..
    μα καλά ..υπάρχει άνθρωπος που τους πιστεύει και τους εμπιστεύεται ακόμα ..θα κάνω χαρακίρι

    καλά είσαι Χριστιάννα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα, δεν αξίζει να κάνεις χαρακίρι για κανέναν!
    Άσ΄τα να πάνε...
    Τι κάνει η όμορφη Κρήτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή