Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Λύση του Κυπριακού ζητούν επιχειρηματίες από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία - ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



NAFTEMPORIKI.GR
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες που συναντήθηκαν σήμερα στην κατεχόμενη Κερύνεια, κάλεσαν τις δύο πλευρές στην Κύπρο να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους και να συνεχίσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις για συνολική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Οι επιχειρηματίες συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο της Κερύνειας και συζήτησαν τις οικονομικές προοπτικές που θα δημιουργηθούν από τη λύση του Κυπριακού.

Σε κοινό ανακοινωθέν, που αναγνώσθηκε στην ελληνική και τουρκική γλώσσα στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, οι επιχειρηματίες εκφράζουν επίσης την ελπίδα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, σε συνδυασμό με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, να συμβάλουν στην επίτευξη αποδεκτής λύσης εντός του 2009.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), Ανδρέας Πίττας τόνισε ότι τέτοιες συναντήσεις βοηθούν στη σύσφιγξη των σχέσεων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και συμβάλλουν θετικά στην επίλυση του Κυπριακού και στην εξεύρεση λύσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κοινά επιχειρηματικά σχέδια που θα εφαρμοσθούν στο άμεσο μέλλον, ο κ. Πίττας απάντησε καταφατικά, «υπό την έννοια να αναλυθούν οι δύο οικονομίες και να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι που θα φέρουν πιο κοντά τις δύο πλευρές».

Εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η λύση του Κυπριακού θα είναι στη βάση των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι από αυτή θα βοηθηθούν όλες οι πλευρές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου