Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Επτάχρονο αγόρι στη Γαλλία κλεισμένο για χρόνια σε δωμάτιο-φυλακή - in.gr


ΑΠΕ Συνελήφθησαν οι γονείς του αγοριού (φωτογραφία αρχείου)

Παρίσι

Σοκάρει τη γαλλική κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι ζευγάρι κρατούσε επί χρόνια τον επτάχρονο γιο του κλειδωμένο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο του σπιτιού χωρίς έπιπλα, παρά μόνο ένα παλιό στρώμα. Οι γονείς συνελήφθησαν για κακοποίηση ανηλίκου και το παιδί δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Η αστυνομία έφθασε στην κατοικία της οικογένειας στη νότια γαλλική πόλη Μιγιό αφότου οι γονείς αγνόησαν αλλεπάλληλες κλήσεις να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή ανηλίκων, στον οποίο είχαν προσφύγει οι τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες αφότου το ζευγάρι απέκτησε δεύτερο παιδί τον περασμένο Αύγουστο.

«Το μικρό αγόρι ήταν κλεισμένο για χρόνια σε ένα δωμάτιο που δεν είχε τίποτε άλλο εκτός από ένα στρώμα βρεγμένο από τα ούρα του. Στο δωμάτιο δεν υπήρχε ούτε ένα έπιπλο, ούτε ένα παιχνίδι» δήλωσε ο εισαγγελέας της Μιγιό.

«Το φως στο δωμάτιο άναβε μόνο από έξω. Οι κουρτίνες ήταν πάντα κλειστές. Το παιδί ζούσε για χρόνια σε συνθήκες χειρότερες από κελί φυλακής» ανάφερε.

Η αστυνομία βρήκε το επτάχρονο αγόρι αδύναμο, αλλά δεν παρατηρήθηκε νοητική υστέρηση παρά την έλλειψη οποιασδήποτε μορφής εκπαίδευσης.

Το αγόρι και ο νεογέννητος αδελφός του δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες.

Εις βάρος της μητέρας, ηλικίας 35 ετών, και του πατέρα, ηλικίας 42, απαγγέλθηκαν προκαταρκτικές κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου, ενώ η δικαστική έρευνα συνεχίζεται.

Το παιδί ήταν κλεισμένο στο δωμάτιο-κελί κατά πάσα πιθανότητα από τη γέννησή του. Γείτονες είπαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι είχαν δει το αγόρι κάποιες φορές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου