Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πλοιάριο με εκατοντάδες μετανάστες ναυάγησε ανοιχτά της Λιβύης - Φόβοι για εκατόμβη νεκρών - in.gr

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΗΡΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;


Associated Press Οι εθνικότητες των μεταναστών δεν έγιναν γνωστές (φωτ. αρχείου)

Λονδίνο
Τελευταία ενημέρωση 14:13

Εκατοντάδες άνθρωποι -ανάμεσά τους και παιδιά- εικάζεται ότι πνίγηκαν, όταν τουλάχιστον ένα πλοιάριο γεμάτο με παράνομους μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης.

Οι αρχές της Λιβύης ανέφεραν ότι 23 άτομα πνίγηκαν και 20 ανασύρθηκαν από το νερό ζωντανά, ενώ το πλοίο μετέφερε περίπου 250 άτομα. Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν άλλα δύο ναυάγια, χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός των ατόμων που μετέφεραν.

Το σκάφος με τα 250 άτομα αντιμετώπισε δυσκολίες αμέσως μόλις απέπλευσε από το Σιντί Μπιλάλ, κοντά στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Στο Κάιρο, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε 30 χλμ από τις ακτές της Λιβύης, αφού δημιουργήθηκε ρήγμα.

Οι εθνικότητες των μεταναστών δεν έγιναν γνωστές.

Ένα τέταρτο πλοίο με 350 παράνομους μετανάστες αντιμετώπισε πρόβλημα αμέσως μόλις απέπλευσε από άλλο σημείο της λιβυκής ακτογραμμής, αλλά η ακτοφυλακή πρόλαβε και το ρυμούλκησε στο λιμάνι της Τρίπολης σώζωντας όλους τους επιβάτες.

Ασαφές παραμένει πότε ακριβώς έγιναν τα ναυάγια, ενώ είναι άγνωστο και το πόσα άτομα επέβαιναν συνολικά. Ως αποτέλεσμα ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν μπορεί να διευκρινιστεί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου