Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

"Συμμαχία" για παιδική πορνογραφία - Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


4/3/2008

Χρηματοπιστωτικοί φορείς, πάροχοι πρόσβασης στο Ίντερνετ και αστυνομικές υπηρεσίες της ΕΕ συμμάχησαν για να αγωνιστούν κατά της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η "ευρωπαϊκή οικονομική συμμαχία" που σχηματίστηκε θα διευκολύνει "την αναγνώριση και την προστασία των θυμάτων και κυρίως την κατάσχεση προϊόντων της εγκληματικής αυτής δραστηριότητας", εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης και Ελευθερίας Ζακ Μπαρό.

Ένας από τους στόχους της συμμαχίας αυτής είναι να εμποδιστεί η αγορά παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω πιστωτικών καρτών ή οποιουδήποτε άλλου μέσου ηλεκτρονικής πληρωμής, σημείωσε ο επίτροπος.

Η συμμαχία θα διευθύνεται από την βρετανική αστυνομική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των ανηλίκων από τη σεξουαλική εκμετάλλευση "Child Exploitation and Online Protection Centre (CEOP)" και θα λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 427.000 ευρώ.

Μεταξύ των ιδρυτικών μελών της συμμαχίας βρίσκονται οι MasterCard και Visa Europe, ο μηχανισμός ηλεκτρικών πληρωμών PayPal, η Microsoft και η μη κυβερνητική οργάνωση Missing Children Europe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου