Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει το AIDS στην Ουάσιγκτον - Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


kathimerini.gr
17/3/2009

Περίπου 3.000 ανά 100.000 κατοίκους, ηλικίας άνω των 12 ετών ή 15.120 άτομα, είναι θετικά στον ιό HIV στην Ουάσιγκτον.

Το 3% των κατοίκων της Ουάσιγκτον έχουν προσβληθεί από AIDS, σύμφωνα με στοιχεία κυβερνητικής έκθεσης, γεγονός που δίνει πλέον στην ασθένεια διαστάσεις επιδημίας.

Σύμφωνα με έκθεση του προγράμματος UNAIDS, που αποτελεί συνεργασία των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Αποτροπή Ασθενειών και των Ηνωμένων Εθνών, η αμερικανική πρωτεύουσα είναι η πόλη με το μεγαλύτερο αριθμό ασθενών του AIDS στις Ηνωμένες Πολιτείες και εφόσον το ποσοστό ξεπερνά το 1% σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, θεωρείται ότι έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

«Τα ποσοστά μας είναι υψηλότερα από τη Δυτική Αφρική», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δρ. Σάνον Χέιντερ, διευθύντρια της υπηρεσίας για τον έλεγχο του HIV/AIDS στην αμερικανική πρωτεύουσα. «Πρόκειται για ποσοστά ανάλογα με την Ουγκάντα και ορισμένες περιοχές στην Κένυα», πρόσθεσε η Δρ. Χέιντερ.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS μεταδίδεται στην αμερικανική πρωτεύουσα με κάθε δυνατό τρόπο: με ομοφυλοφιλικές και ετεροφυλικές σεξουαλικές σχέσεις, με τη χρήση συριγγών από ναρκομανείς και από μητέρες-φορείς στα παιδιά τους.

«Επειδή η επιδημία στην Ουάσιγκτον είναι μεγάλη και σύνθετη και μεταδίδεται με πολλούς τρόπους, συχνά λέμε ότι δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα, πρέπει να κάνουμε τα πάντα», δήλωσε η Δρ. Χέιντερ.

Περίπου 3.000 ανά 100.000 κατοίκους, ηλικίας άνω των 12 ετών ή 15.120 άτομα, είναι θετικά στον ιό HIV στην Ουάσιγκτον. Μάλιστα από το 2006 έως το τέλος του 2008 τα κρούσματα του AIDS αυξήθηκαν κατά 22%.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου