Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Συμπλοκές στο Παρίσι για το «όχι» του Πάπα στο προφυλακτικό στην Αφρική - Πόλωση, αγανάκτηση... - in.gr

ΌΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...


Associated Press Θέατρο συγκρούσεων έγινε την Κυριακή η Παναγία των Παρισίων

Παρίσι

Συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ καθολικών συντηρητικών και ακτιβιστών που διοργάνωσαν διαμαρτυρία έξω από την Παναγία των Παρισίων την Κυριακή, καταδικάζοντας ηχηρά την απόρριψη της χρήσης του προφυλακτικού στην Αφρική από τον Πάπα Βενέδικτο. Η αστυνομία επενέβη προχωρώντας σε 11 συλλήψεις...

Ακτιβιστές οργανώσεων αφύπνισης για το AIDS και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν έξω από την Παναγία των Παρισίων, μοιράζοντας προφυλακτικά την ώρα που οι πιστοί έβγαιναν από το ναό μετά την κυριακάτικη λειτουργία.

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης Act Up κρατούσαν αφίσες του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με την επιγραφή «δολοφόνος» και ξάπλωσαν στο έδαφος αναπαραστώντας τους νεκρούς, σε συμβολισμό των επιπτώσεων που κινδυνεύουν να έχουν οι δηλώσεις του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι δηλώσεις του Πάπα είναι 'θανατηφόρες'. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια οροθετικοί ζουν στην Αφρική. Να πεις στους ανθρώπους στην Αφρική ότι τα προφυλακτικά επιδεινώνουν το AIDS, αυτό δεν γίνεται, είναι προσβολή για τους πάσχοντες από τον ιό» δήλωσε ο Ερίκ Μαρτί της Act Up-Paris.

Νεαροί συντηρητικοί καθολικοί συγκρούστηκαν με τους ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν έξω από την Παναγία των Παρισίων και η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις κατά την επέμβασή της για να χωρίσει τις δύο πλευρές.

Η δήλωση ότι το AIDS δεν αντιμετωπίζεται με το προφυλακτικό, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται, με την οποία ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη την πρώτη περιοδεία του στην Αφρική ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων διεθνώς και επικρίσεις από πολλές δυτικές κυβερνήσεις.

Στη Γαλλία πολιτικοί από πολλά κόμματα καταδίκασαν τις δηλώσεις του Πάπα, ενώ δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν εντός του Σαββατοκύριακου κατέδειξαν ραγδαία πτώση της δημοτικότητας του ποντίφικα.

«Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις συνέπειες αυτών των δηλώσεων. Μολονότι δεν μας αρμόζει να κάνουμε κρίσεις όσον αφορά το δόγμα της Εκκλησίας, κρίνουμε ότι τέτοιες δηλώσεις θέτουν σε κίνδυνο τις πολιτικές για τη δημόσια υγεία και τις επιταγές για την προστασία της ανθρώπινης ζωής» ήταν η επίσημη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου