Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Αλλοι 56 κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με την Εργκένεκον θα παραπεμφθούν σε δίκη - Απόφαση τουρκικού δικαστηρίου - in.gr


ΑΠΕ Διαμαρτυρία για το δίκτυο Εργκένεκον

25/3/2009
Αγκυρα

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραπεμφθούν σε δίκη άλλοι 56 κατηγορούμενοι για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης, ανάμεσά τους και δύο απόστρατοι στρατηγοί, για τους οποίους ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες στο παρακρατικό δίκτυο Εργκένεκον προκαλεί κλυδωνισμούς στις χρηματιστηριακές αγορές και πολιτικές εντάσεις ανάμεσα στο κυβερνών ΑΚΡ, που έχει ισλαμικές ρίζες, και στους υποστηρικτές του κοσμικού κράτους-συμπεριλαμβανομένου του στρατού- στην υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι το δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση στις 20 Ιουλίου, όταν θα αποφασίσει και για το αν θα συμπεριλάβει τα 56 νέα ονόματα στο πρώτο κατηγορητήριο με τους 86 εναγόμενους για διασυνδέσεις με την Εργκένεκον.

Ανάμεσα σε εκείνους που συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο κατηγορητήριο, το οποίο επικύρωσε την Τετάρτη το δικαστήριο, είναι ο απόστρατος στρατηγός Σενέρ Ερουγκούρ, πρώην διοικητής των δυνάμεων της χωροφυλακής, και ο απόστρατος στρατηγός Χουρσίτ Τολόν, πρώην διοικητής του στρατού.

Ο Σ.Ερουγκούρ αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και απόπειρα διάλυσης του κοινοβουλίου, ενώ ο Τολόν για σύσταση και διοίκηση τρομοκρατικής οργάνωσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου