Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αίτημα για επιστροφή των μπόνους - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


Αμοιβές 58 εκατ. ευρώ, παρά τις συσσωρευμένες ζημιές της Dresdner Bank, έλαβαν εννέα πρώην στελέχη της.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 07:00

Καμία επιείκεια του Γερμανού υπ. Οικονομικών στις οικονομικές απαιτήσεις στελεχών της Dresdner Bank

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Καρλ-Τεοντόρ τσου Γκούτεμπεργκ, ζήτησε από τα πρώην διευθυντικά στελέχη της Dresdner Bank -η οποία εξαγοράσθηκε προσφάτως από την Commerzbank- να επιστρέψουν τα μπόνους.

Η Dresdner είχε υποστεί μεγάλες ζημίες λόγω της κρίσης που πλήττει τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό τομέα, αλλά και λόγω της κατάρρευσης της αμερικανικής αγοράς ενυπόθηκων δανείων υψηλού ρίσκου.

«Το μόνο τίμιο πράγμα που μπορούν να κάνουν αυτά τα στελέχη είναι να επιστρέψουν τα μπόνους ή να τα δωρίσουν», τόνισε ο Γερμανός υπουργός, στο πλαίσιο συνέντευξής του.

«Δεν δείχνω καμία επιείκεια απέναντι στις παράλογες οικονομικές απαιτήσεις ανώτατων στελεχών από επιχειρήσεις που δεν μπορούν πλέον να καταβάλουν ούτε τους μισθούς προς τους εργαζομένους, χωρίς τη βοήθεια των φορολογουμένων», συμπλήρωσε ο κ. Τσου Γκούτεμπεργκ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εννέα πρώην στελέχη της Dresdner Bank έλαβαν πέρυσι αμοιβές, ύψους 58 εκατ. ευρώ, παρά τις συσσωρευμένες ζημίες της γερμανικής τράπεζας.

Η Commerzbank -η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία- ανακοίνωσε καθαρές ζημίες, ύψους 6,6 δισ. ευρώ, στο οικονομικό έτος 2008, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων της Dresdner Bank.

Toν τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι επικρίσεις εναντίον των τραπεζικών στελεχών που εξασφάλισαν «παχυλά» μπόνους, παρά τις ζημίες και την κρατική στήριξη προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου