Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

"Χακί" You Tube ετοιμάζει το Αμερικανικό Πεντάγωνο για την ψυχαγωγία των στρατιωτών (ΤΑ ΝΕΑ)



ΤΑ ΝΕΑ
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008


Τη δική τους ιστοσελίδα ανταλλαγής βίντεο θα έχουν στο εξής οι Αμερικανοί στρατιώτες, που στερούνται την πρόσβαση μέσω του γνωστού διαδικτυακού τόπου YouTube. Τον δικτυακό τόπο δημιουργεί το Πεντάγωνο με την ονομασία TroopTube.tv.

Ανάμεσα στα προσβάσιμα βίντεο στην αρχική σελίδα του TroopTube ήταν τα εγκώμια που έπλεξε ο νέος αρχηγός του Κεντρικού Επιτελείου στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους στις δυνάμεις του για την «αξιόλογη δουλειά τους» στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κι αλλού.

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της εταιρείας Delve Networks, που έχει έδρα στην Ουάσιγκτον και της εταιρείας μάρκετινγκ Marion Montgomery.

Η πρόσβαση στο περιεχόμενό της είναι ελεύθερη, αλλά μόνον οι στρατιωτικοί -εν ενεργεία κι εν αποστρατεία- και οι οικογένειές τους θα έχουν το δικαίωμα να αναρτήσουν βίντεο. Το Πεντάγωνο εκτιμά πως στο νέο διαδικτυακό τόπο μπορεί να εγγραφούν έως και τέσσερα εκατομμύρια χρήστες.

Τον Μάιο του 2007, το Πεντάγωνο είχε απαγορεύσει στους στρατιωτικούς να χρησιμοποιούν διαδικτυακούς τόπους όπως το YouTube, ή το MySpace, με το σκεπτικό ότι οι συνδέσεις σ’ αυτό υπερφορτώνουν τις επικοινωνίες και τις καθιστούν ευάλωτες στην πειρατεία.

Οι δικτυακοί αυτοί τόποι ήσαν ιδιαίτερα δημοφιλείς στις δυνάμεις που σταθμεύουν στο Ιράκ κι Αφγανιστάν, καθώς χρησιμοποιούνταν ως δίοδος για να επικοινωνούν οι οπλίτες με τους δικούς τους και να εξιστορούν με εικόνες την εμπειρία τους στο μέτωπο.

Παρά την απαγόρευση, οι στρατιώτες είχαν δικαίωμα να γράφουν δικά τους blogs, τα miliblogs, στα στρατιωτικά δίκτυα επικοινωνιών, με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποκαλύπτουν κάτι που θα μπορούσε να διακυβεύσει την ασφάλεια των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου