Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Μακελειό στη Βομβάη με πάνω από 100 νεκρούς από τις τρομοκρατικές επιθέσεις Έκρυθμη η κατάσταση - in.gr


in.gr27/11/08 08:04

Βομβάη

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις ενόπλων στη Βομβάη, μεταξύ των οποίων και έξι τουρίστες.


«Τουλάχιστον έξι ξένοι σκοτώθηκαν και ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 101 τώρα», δήλωσε ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και 287 τραυματίες.


Εν τω μεταξύ περίπου 40 τουρίστες κρατούνται όμηροι σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης, το Ταζ Μαχάλ και το Ομπερόι Τρίντεντ.

Κομμάντος του στρατού άρχισαν επιχειρήσεις εναντίον εξτρεμιστών που παραμένουν οχυρωμένοι στο ξενοδοχείο Ομπερόι Τρίντεντ.

Ισχυρές εκρήξεις και ανταλλαγές πυρών αναφέρθηκαν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, όπου φέρονται να εισέβαλαν 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Η αστυνομία δηλώνει ότι τέσσερις ύποπτοι σκοτώθηκαν και εννέα συνελήφθησαν.


Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στο κρατίδιο Μαχαράστρα της Ινδίας δήλωσε στο CNN ότι η κατάσταση στη Βομβάη βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των αρχών, αν και υπάρχουν σε εξέλιξη μάχες και επιχειρήσεις στην πόλη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μαχαράστρα δήλωσε σε συνέντευξη τύπου: «Η κατάσταση είναι ακόμη εκτός ελέγχου και προσπαθούμε να αναγκάσουμε τους τρομοκράτες που κρύβονται μέσα στα δύο ξενοδοχεία να βγουν από αυτά».

Κατεπείγουσα σύσκεψη στο Λευκό Οίκο

Εν τω μεταξύ, κατεπείγουσα σύσκεψη συγκάλεσε ο Λευκός Οίκος στην οποία αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, των μυστικών υπηρεσιών και της Αμυνας θα εξετάσουν το θέμα των επιθέσεων.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι ΗΠα είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στις ινδικές αρχές.

«Ο πρόεδρος Μπους εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο λαό της Ινδίας και στις οικογένειες των αθώων πολιτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκεαν στις επιθέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των μυστικών υπηρεσιών, του υπουργείου Εξωτερικών και του Πενταγώνου για να εξετάσουν τις επιθέσεις στη Βομβάη.

«Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση, όπως και την ασφάλεια των πολιτών μας και είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει την ινδική κυβέρνηση»,
ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου