Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΘΗΣΕΑΣ: ΝΕΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ "Fuck you, fuck your police, fuck your country!"



της Χριστιάννας Λούπα


Τον ρατσισμό τον απεχθάνεται κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος και πλείστα εγκλήματα έχουν διαπραχθεί στο όνομά του. Το να είναι όμως μια χώρα ξέφραγκο αμπέλι,
όπου κάθε καρυδιάς καρύδι, απ' όλες τις φυλές του Ισραήλ θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να κάνει ο,τιδήποτε χωρίς κανέναν έλεγχο και περιορισμό καταντά συχνά ρατσισμός έναντι των αυτοχθόνων κατοίκων μιας περιοχής που καταλήγουν οι ίδιοι να ζουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας και συνθήκες γκέττο.

Πολλές διαμαρτυρίες γίνονται κατά καιρούς. Τις τελευταίες μέρες, 170 επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής συσπειρώθηκαν και ίδρυσαν ένα νέο πολιτιστικό σύλλογο για την πλατεία Ομονοίας και τiς γύρω περιοχές με την ονομασία Θησέας (e-mail: thiseas.omonoia@gmail.com, τηλ. 210-5222847 ), και συνέταξαν και την ακόλουθη επιστολή:

«Η γειτονιά μας κάτω από την Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα. Τα ναρκωτικά, η πορνεία, τα μαχαιρώματα, οι βιαιότητες , οι εκφοβισμοί, είναι στην ημερήσια διάταξη. Εκατοντάδες-χιλιάδες λαθρομετανάστες-δήθεν πολιτικοί πρόσφυγες, που εισπράττουν 18 Ευρώ την ημέρα ανά άτομο από την Πολιτεία, έχουν καταλάβει την περιοχή. Στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε βρωμερές πολυκατοικίες με ελάχιστες τουαλέτες. Κατουράνε και πετάνε βρωμιές και μπουκάλια από τα μπαλκόνια. Απλώνουν τα ρούχα τους στα παράθυρα και τα βρομόνερα τρέχουν κάτω στα πεζοδρόμια. Ρίχνουν σκουπίδια και απόβλητα σε ταράτσες και φωταγωγούς που τους έχουν μετατρέψει σε χαβούζες.

Μπροστά στην ανυπαρξία του κράτους, τις εύκολες και από απόσταση κραυγές για «ανθρώπινα δικαιώματα», οι λαθρομετανάστες αποθρασύνονται. Σηκώνονται αργά-αργά το απόγευμα, περιφέρονται ως αργόσχολοι στους δρόμους, διακινούν ναρκωτικά, πορνεύονται, προκαλούν επεισόδια και κάθονται σε ομάδες μπροστά στα μαγαζιά, διώχνοντας τους περαστικούς και τους πελάτες. Ποιος κανονικός άνθρωπος θα μπει στα μαγαζιά μας, όταν στην είσοδό του κάθονται ή περιφέρονται 5, 10, 20, 30, 50, 100 αργόσχολοι αλλοδαποί. Όταν ένας από εμάς τους παρακάλεσε να κάνουν λίγο πιο πέρα για να περάσει, του απάντησαν : «fuck you, fuck your police, fuck your country”. Θεωρούν δική τους την περιοχή, μας εκφοβίζουν, μας διώχνουν από το σπίτι μας, μας καταστρέφουν.

Δεν είμαστε ρατσιστές φυσικά, αλλά η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Αν συνεχιστεί θα κλείσουμε το κέντρο της Αθήνας από την κυκλοφορία. Ζητούμε να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, να ρίξετε κι’ εσείς οι δημοσιογράφοι, οι βουλευτές, κανένα δάκρυ και για εμάς τους «ιθαγενείς» και όχι μόνο για τους «καημένους τους μετανάστες». Είμαστε εμείς που σας διαβάζουμε και που σας ψηφίζουμε. Είμαστε οι σκληρά εργαζόμενοι, φορολογούμενοι, Έλληνες πολίτες που διεκδικούμε ίση μεταχείριση και ανθρώπινα δικαιώματα και την τήρηση του νόμου για όλους. Μόνο ο Νομάρχης Γιάννης Σγουρός έδειξε να ενδιαφέρεται για το πρόβλημά μας. Που είναι το υπόλοιπο κράτος; Υπάρχει κράτος; Ο αρμόδιος Υπουργός ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης τι κάνουν;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου