Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Διαδήλωση αλληλεγγύης προς τους κρατουμένους έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού - in.gr



in.gr
18/11 22:01

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην κινητοποίηση κρατουμένων στις φυλακές οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Κρατούμενοι στις φυλακές βρίσκονται σε μαζική απεργία πείνας για τρίτη συνεχιζόμενη εβδομάδα «δίνοντας έναν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας ενάντια στις μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους το μέλος της Πρωτοβουλίας, Πάνος Λάμπρου.

Οι συγκεντρωθέντες κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πορεύθηκαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, ζητώντας την άμεση λύση των αιτημάτων των κρατουμένων και εκφράζοντας την συμπαράστασή τους με συνθήματα όπως: «κρατούμενοι αδέλφια δεν είστε μόνοι η αλληλεγγύη μας ενώνει».

Στους διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν οι κρατούμενοι με φωνές, φωτεινά σήματα από τα παράθυρα των κελιών και ανταλλαγή τηλεφωνικών μηνυμάτων. «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας γιατί η υπομονή και η αντοχή των απεργών κρατουμένων εξαντλείται και βρισκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό τους», ανέφερε ο κ. Λάμπρου.



«Στόχος της αποψινής εκδήλωσης είναι με τη συμμετοχή μας να ενδυναμωθεί η κραυγή απόγνωσης των κρατουμένων ώστε να περάσει τα τείχη της φυλακής και να την ακούσει η πολιτεία και το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο όπως φαίνεται δεν ανταποκρίθηκε ούτε στην πρόσφατη έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για την αναγκαιότητα αλλαγής του σωφρονιστικού συστήματος και αποσυμφόρησης των φυλακών αφού όπως είπε ‘η κατάσταση των ελληνικών φυλακών είναι θέμα ποιότητας της δημοκρατίας μας’», ανέφερε στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Λάμπρου.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη σε συνέντευξη τύπου έκανε λόγο για «απάνθρωπες και ταπεινωτικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές και οι οποίες οδήγησαν τους κρατούμενους σε μαζική απεργία πείνας».


Τονίστηκε ακόμη ότι «στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των φυλακών η κυβέρνηση φαίνεται να κινείται στην πεπατημένη προηγούμενων κυβερνήσεων, δηλαδή τη λήψη ορισμένων εφάπαξ μέτρων αδειάσματος των φυλακών, που όπως έχει αποδειχθεί, μπορεί να εκτονώσει προσωρινά το πρόβλημα, αλλά αυτό θα επανέλθει με μεγαλύτερη οξύτητα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου