Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Απεργία πείνας βουλευτών στην Αλβανία!



απο το blog http://odromos.wordpress.com/

Νοέμβριος 10, 2008 από N.Ago

Μια παράξενη όσο γενναία πολιτική πράξη εκτυλίσσεται από σήμερα στην αλβανική βουλή. 11 βουλευτές, μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης, μπήκαν σε απεργία πείνας. Διαμαρτύρονται για άρθρο του εκλογικού νόμου που απαγορεύει στα μικρά κόμματα να έχουν εκπροσώπους στις εκλογικές επιτροπές.

Δεν ξέρω για σας αλλά για μένα, πέρα από το αστείο της υπόθεσης(κανείς θα μπορούσε να πει αστειευόμενος πως βουλευτές είναι, μεγάλους μισθούς έχουν, μπορούν να αντέξουν μερικές ημέρες νηστικοί), η κίνηση αυτή δείχνει το βάθος της αρρώστιας του πολιτικού συστήματος στην Αλβανία. Είναι τόσο σαθρό που, η πολυκατοικία που κατέρρευσε χθες στο Αργυρόκαστρο, φαίνεται μπροστά της σαν το κάστρου του Αλί Πασά στο Τεπελένι! Αλλά και οι βουλευτές που μπήκαν σε απεργία, μόλις θίχτηκαν τα δικά τους συμφέροντα, αμέσως αντέδρασαν δυναμικά. Ας το κάνουν κι όταν όλοι μαζί δεν μπορούν να πολεμήσουν ή και να αντιστέκονται στη διαφθορά που τους έχει πνίξει όλους. Έχει πλάκα πάντως να δούμε πόσες ήμερες θα αντέξουν οι βουλευτές χωρίς …χαβιάρι!

υ.γ.:Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης αλείψανε οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Αντί ο κόσμος και τα ΜΜΕ να έχουν τα μάτια τους στο Αργυρόκαστρο και στη τραγωδία, πρέπει να δουν τους βολεμένους!

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα

    και εδώ οι δικοί μας αν δε παίρνανε την αύξηση στο μισθό τους θα ,,κάναν λένε χαρακίρι χαχαχαχαχχαχχαχαα

    τέτοιος λαός ..τέτοιοι πολιτικοί ..

    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή