Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Από το κακό στο χειρότερο ο Νικολαΐδης! (ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Αυστραλίας)



neoskosmos.com.au
24/11/2008

"Η περίπτωση του Χάρη πάει από το κακό στο χειρότερο", δήλωσε στο "Νέο Κόσμο" ο αδελφός του ομογενή Χάρη Νικολαΐδη, που τελεί υπό κράτηση σε φυλακές της Μπανγκόκ, κατηγορούμενος ότι πρόσβαλε τη βασιλική οικογένεια της χώρας.

Ο Φώτης Νικολαϊδης δήλωσε ότι ο αδελφός του, Χάρης, οδηγήθηκε την Παρασκευή στο Κακουργιοδικείο της Μπανγκόκ όπου του απαγγέλθηκε επίσημα η κατηγορία Lese Majeste για προσβολή της μοναρχίας.

"Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή έως ότου γίνει η δίκη του. Ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί και είναι βέβαιο ότι η δίκη θα γίνει του χρόνου".

Ο Νικολαΐδης ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και δεν είχε καμιά πρόθεση να θίξει την βασιλική οικογένεια με το βιβλίο "Verisimilitude", που έγραψε πριν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Φώτη Νικολαΐδη, επιβάλλεται να πιεστεί η αυστραλιανή κυβέρνηση για να απελευθερωθεί ο αδελφός του, ο οποίος είναι "πολιτικός κρατούμενος".

Με το θέμα Νικολαΐδη ασχολείται με ολοσέλιδο δημοσίευμά της και η έγκυρη εφημερίδα "The Age", που κάνει λόγο για "μια απίστευτη, τρελή ιστορία που δεν έχει ίχνος λογικής και δεν ξέρει κανείς πώς θα τελειώσει".

Ως γνωστόν, ο Νικολαΐδης, κάτοικος Μελβούρνης, συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο στη Μπανγκόκ και προφυλακίστηκε. Νωρίτερα, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του γιατί σε βιβλίο που έγραψε κρίθηκε ότι προσέβαλλε την βασιλική οικογένεια της χώρας.

Έκτοτε, παρά τις κινητοποιήσεις, ο Νικολαΐδης βρίσκεται έγκλειστος σε ένα μπουντρούμι της Μπανγκόκ.

Ο ίδιος ζήτησε επίσημα συγγνώμη από την βασιλική οικογένεια, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και οι τρεις αιτήσεις του για αποφυλάκιση απορρίφθηκαν.

Στο βιβλίο του "Verisimilitude", που προκάλεσε τη μήνη των αρχών της Ταϊλάνδης, ο Νικολαΐδης εκτός από επικρίσεις για την παιδοφιλία και τον σεξοτουρισμό που μαστίζει την Ταϊλάνδη, μιλούσε και για την έντονη ιδιωτική ζωή του πρίγκιπα του θρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου