Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Αποστολή C-130 για τον επαναπατρισμό εγκλωβισμένων Ελλήνων στην Μπανγκόκ - in.gr



in.grΑΠΕ
1/12/2008

Την ώρα της επιστροφής τους από την Μπανγκόκ αναμένουν με αγωνία περίπου 100 Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μία εβδομάδα στην Ταϊλάνδη. Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα σταλεί C-130 για τον επαναπατρισμό τους.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν επί 24ώρου βάσεως στο τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδος στην Μπανγκόκ 006684-0105060, καθώς και με την Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο 210-3681730.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες προετοιμασίες και η διαδικασία χορήγησης των σχετικών αδειών, ώστε να αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν αεροσκάφος C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Ταϊλάνδη και επιθυμούν να επιστρέψουν.

Η εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών είναι πως η κατάσταση στην Μπανγκόκ «δεν εμπνέει ανησυχία για την ασφάλεια των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα».

Ο γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στην Ταϊλάνδη Γ.Παρθενίου, μιλώντας στην ΝΕΤ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι περίπου 100 οι Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια της πρωτεύουσας.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, που έχουν αποκλείσει τα δύο βασικά αεροδρόμια της Μπανγκόκ, έδωσαν άδεια να απογειωθούν ορισμένα αεροπλάνα. Ήδη, έχουν απογειωθεί 37 αεροσκάφη από τα 88 που είχαν καθηλωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, Σουβαρναμπούμι.

Αποκλεισμένο από διαδηλωτές είναι και το αεροδρόμιο Ντον Μουεάνγκ, που εξυπηρετεί εσωτερικές πτήσεις.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης χρησιμοποίησαν την πίστα της ναυτικής βάσης του Γιού Ταπάο, 190 χλμ βορειοανατολικά της Μπανγκόκ, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν οι ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών της Ταϊλάνδης, περίπου 100.000 ταξιδιώτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου