Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του ιατροδικαστή Αϊβαζίδη - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
15/12/2008

Ανυπόστατους χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης του ισχυρισμούς του ιατροδικαστή, Ιώαννη Αϊβατίδη, σχετικά την υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι παρεκάμφθη σκοπίμως από την ιατροδικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, κατά την εφημερία της Δευτέρας, 8/12/2008.

Ωστόσο μετά από διερεύνηση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ψευδή και ανυπόστατα όσα ισχυρίζεται ο κ. Αϊβατίδης, σημειώνοντας τα εξής:

«Από το Σάββατο, 6/12 μέχρι και τη Δευτέρα, ο κ. Αϊβατίδης εφημέρευε ως δεύτερος ιατροδικαστής μετά τον κ. Χρήστο Λευκίδη, βάσει του μηνιαίου προγράμματος υπηρεσίας ιατροδικαστών του μηνός Δεκεμβρίου 2008.

Με βάση την πάγια πρακτική και τον πίνακα εφημεριών, αμέσως μετά το θλιβερό γεγονός, εκκλήθη ο κ. Λευκίδης, ως πρώτος εφημερεύων ιατροδικαστής.

Νωρίς το πρωί τη Δευτέρα, όταν η σωρός του 15χρονου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, παρόντες για την ιατροδικαστική εξέταση ήταν ο ιατροδικαστής κ. Λευκίδης, ο διορισθείς τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Μεσογίτης και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Φ. Κουτσαύτης.

Στις 12:50 της ίδιας ημέρας, ο κ. Αϊβατίδης όχι μόνον ουδέν ενδιαφέρον επέδειξε για την ιατροδικαστική εξέταση του γεγονότος που είχε λάβει τεράστια δημοσιότητα, αλλά αντίθετα προσήλθε στο νεκροτομείο για την άσκηση των καθηκόντων του μόλις στις 12:50. Ουδείς τον εμπόδισε και ουδείς τον απέκλεισε από την ιατροδικαστική εξέταση, εάν επιθυμούσε να λάβει μέρος. Αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός του».

Το υπουργείο απαντά και στην αναφορά του κ. Αϊβατίδη ότι ο ίδιος «αποτελεί έναν από τους εμπειρότερους ιατροδικαστές της χώρας», σημειώνοντας πως «η αλήθεια είναι ότι διορίστηκε στις 15/2/2000 και τοποθετήθηκε ως μοναδικός ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας των Πατρών. Ο διερευνών την υπόθεση κ. Λευκίδης διορίστηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών στις 6/4/1978».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι η ιατροδικαστική διερεύνηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προϊσταμένου της υπηρεσίας και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας και δεν διατυπώθηκα ουδεμία αμφισβήτηση από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου