Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Σε τρίτη Ιντιφάντα καλεί και ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008 19:11

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου σεΐχης Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα ότι συμπαρίσταται στο κάλεσμα της ηγεσίας της Χαμάς προς τους Παλαιστίνιους, να ξεκινήσει η τρίτη Ιντιφάντα, δηλαδή εξέγερση.

«Ενώνω την φωνή μου με τους Παλαιστίνιους ηγέτες, να ξεκινήσει η τρίτη Ιντιφάντα κατά του Ισραήλ» τόνισε ο σεΐχης Νασράλα που εμφανίστηκε από μία γιγαντο-οθόνη στο χώρο συγκέντρωσης --ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο--δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στα νότια περίχωρα της Βηρυτού, σε ένδειξη υποστήριξης για τα δεινά των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας. «Η Λωρίδα της Γάζας δεν είναι μόνη (...) ο λαός της δεν είναι μόνος».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο εξόριστος ηγέτης των Παλαιστινίων, Χαλέντ Μεσάαλ κάλεσε και αυτό για μία νέα, την τρίτη κατά σειράν, Ιντιφάντα και με τη μορφή επιθέσεων-αυτοκτονίας μέσα στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η δεύτερη Ιντιφάντα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του έτους 2000.

Τότε, το Ισραήλ παρενέβη με τις ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή της Δυτικής Οχθης, μέχρι να καταπνιγεί αυτή η λαϊκή εξέγερση.

Ταυτοχρόνως ο σεΐχης Νασράλα από την πλευρά του ζήτησε από την Αίγυπτο να τροποποιήσει την στάση της, τονίζοντας πάντως ότι τούτο ζητείται «με ειρηνικό τρόπο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου