Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και ο Νικολαΐδης - ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ



neoskosmos.com
24/12/2008

Σε αναλύσεις του ο αυστραλιανός τύπος εκτιμά ότι ο 44χρονος Αμπχισίτ Βεζτζαζίβα, που εξελέγη και επισήμως ως ο 27ος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, έπειτα από την ψηφοφορία στη σύνοδο της Κάτω Βουλής, πρόσκειται φανατικά στη μοναρχία.

Στις αναλύσεις υποστηρίζεται, όμως, ότι κάποιοι υποστηρικτές της μοναρχίας της κάνουν ζημιές μιας και εμφανίζονται ως "βασιλικότεροι του βασιλέως".

Ως χαρακτηριστική περίπτωση αναφέρεται η συνεχιζόμενη φυλάκιση του ομογενούς Χάρη Νικολαΐδη.

Όπως επισημαίνεται στα δημοσιεύματα, ο 41χρονος Χάρης Νικολαΐδης, εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος της ομογενειακής εφημερίδας "Νέος Κόσμος", βρίσκεται σε φυλακή της Ταϊλάνδης από τις 31 Αυγούστου με την κατηγορία της προσβολής της μοναρχίας, κατηγορία που μπορεί να επιφέρει φυλάκιση ως 15 έτη.

Το 2005 ο Χάρης Νικολαΐδης εξέδωσε (μέσω αυτοχρηματοδότησης) ένα βιβλίο σε 50 αντίτυπα - εκ των οποίων πουλήθηκαν τα εφτά - και το οποίο περιλάμβανε μια παράγραφο για τη βασιλική οικογένεια. Τα δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου υποστηρίζουν ότι οι φρουροί της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη με τέτοιου είδους πράξεις [όπως η φυλάκιση του Νικολαΐδη] βλάπτουν την ίδια τη μοναρχία και ότι θα έπρεπε αντιθέτως να αναζητήσουν τρόπους για μια πιο ισορροπημένη συνύπαρξη του θεσμού της βασιλείας με τη δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου