Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Φάκελοι με ύποπτη σκόνη σε αμερικανικές πρεσβείες - ANT1



ANT1 ONLINE

Πηγή:Α.Π.Ε.
Δημιουργία:17/12/2008 7:55 μμ Τελευταία ενημέρωση:17/12/2008 8:01 μμ


Δεκαπέντε αμερικανικές πρεσβείες στην Ευρώπη και 40 αμερικανοί κυβερνήτες έλαβαν τις τελευταίες ημέρες ύποπτους φακέλους που περιείχαν μια λευκή σκόνη, η οποία αφαιρέθηκε χωρίς να υπάρξει κανένας κίνδυνος, ανακοινώθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.

«Μέχρι στιγμής έχουν μετρηθεί 15 πρεσβείες που έλαβαν τους ύποπτους φακέλους με τη λευκή σκόνη», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γουντ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε συνέντευξη Τύπου.

«Έγιναν οι αναγκαίες εξετάσεις και βρέθηκαν όλα αρνητικά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στους φακέλους που έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία στη Χάγη δεν έχουν βγει ακόμα.

Μέχρι τώρα έγινε γνωστό ότι ύποπτους φακέλους έλαβαν οι πρεσβείες των ΗΠΑ στο Βερολίνο, στη Βέρνη, στις Βρυξέλλες, στο Βουκουρέστι, στην Κοπεγχάγη, στο Δουβλίνο, στο Λουξεμβούργο, στη Μαδρίτη, στο Όσλο, στο Παρίσι, στη Ρίγα, στη Ρώμη, στη Στοκχόλμη, στο Ταλίν και στη Χάγη.

Παράλληλα φάκελοι με άσπρη σκόνη έφτασαν και στα γραφεία 40 κυβερνητών στις ΗΠΑ από τις 8 Δεκεμβρίου έως σήμερα, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI η σκόνη αφαιρέθηκε, εξετάστηκε και δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο.

Μεταξύ των κυβερνητών που έλαβαν τους ύποπτους φακέλους ήταν και η Ρεπουμπλικανή Σάρα Πέιλιν, κυβερνήτης της Αλάσκα και αποτυχούσα στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές, ως αντιπρόεδρος του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον ΜακΚέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου