Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Εβραίοι της Αυστραλίας καταδικάζουν την ισραηλινή επίθεση - ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (Αυστραλίας)


Εκατοντάδες οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες, τεράστιες οι ζημιές

10/1/2009

Με επιστολή τους στον αυστραλιανό Τύπο, 113 διακεκριμένοι Εβραίοι της Αυστραλίας ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει την "θηριώδη επίθεσή του" στην Γάζα.

Στην επιστολή τους, υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίσει τον εαυτό του και να απαιτήσει να σταματήσουν οι επιθέσεις των Παλαιστινίων με ρουκέτες εναντίον πολιτών του.

"Δεν πρέπει, όμως, να χρησιμοποιήσει τις ρουκέτες ως άλλοθι για την πρωτοφανή σε βαρβαρότητα εισβολή στη Γάζα, μιας και το ίδιο το Ισραήλ καταπάτησε την εκεχειρία τον περασμένο Νοέμβριο", σημειώνεται.

Οι Εβραίοι της Αυστραλίας σημειώνουν στην επιστολή τους, ότι οι ζημιές από τις ρουκέτες είναι συγκριτικά μικρές σε αντίθεση με την ισραηλινή επίθεση που έχει αφήσει εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και κατέστρεψε υπουργικά γραφεία, τζαμιά, τηλεοπτικούς σταθμούς, πανεπιστήμιο και άλλα δημόσια κτίρια.

"Ήταν το Ισραήλ αυτό που απέκλεισε τη Γάζα και προκάλεσε τόσα δεινά στους Παλαιστινίους. Ένας αποκλεισμός που καταδικάστηκε και από τον ΟΗΕ. Ζητάμε να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον άμαχων Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Και επειδή οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να προστατευτούν από την πιο μεγάλη και στρατιωτική δύναμη της Μέσης Ανατολής, ζητάμε από το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση και να αναθεωρήσει την απόρριψη της εκεχειρίας εκ μέρους του. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά λύση, αν το Ισραήλ δεν συμμετέχει με ειλικρίνεια σε έναν διάλογο".

Την επιστολή υπογράφουν συγγραφείς, κριτικοί, καλλιτέχνες, ένας πρώην βουλευτής και άλλοι αξιόλογοι Εβραίοι της Αυστραλίας.

Η Ισραηλινή Κοινότητα εξαγριώθηκε με την συγκεκριμένη επιστολή και κατηγορεί αυτούς που την υπογράφουν ότι "δεν ξέρουν τις τους γίνεται".

"Προτείνουν οι Εβραίοι του νότιου Ισραήλ να συνεχίζουν να ζουν δεχόμενοι καθημερινά ρουκέτες;" ρώτησε ο γενικός διευθυντής του Αυστραλο-Ισραηλινού Συμβουλίου, Κόλιν Ρουμπινστάϊν.

Την ίδια στιγμή, οι Μουσουλμάνοι της Αυστραλίας κατηγορούν την κυβέρνηση του Κέβιν Ραντ για την άρνησή της να καταδικάσει την επίθεση του Ισραήλ.

"Εκατοντάδες άτομα σκοτώνονται από την επίθεση αυτή και η κυβέρνηση του κ. Ραντ έχει μουγκαθεί", αναφέρει η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ισλαμικών Συμβουλίων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Πατέλ, σημειώνει ότι "το Ισραήλ εκμεταλλεύεται την άρνηση ή την αδυναμία πολλών χωρών να καταδικάσουν την επιθετικότητά του".

Για την ώρα, πάντως, τόσο η κυβέρνηση της Αυστραλίας όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ουσιαστικά στηρίζουν το Ισραήλ σημειώνοντας ότι διατηρεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Την Δευτέρα, πάντως, ο Αυστραλός πρωθυπουργός κάλεσε το Ισραήλ να σεβασθεί τις ανθρωπιστικές του υποχρεώσεις απέναντι στον παλαιστινιακό πληθυσμό, έπειτα από την έναρξη της χερσαίας του επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

"Η Αυστραλία αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, καλώντας ταυτόχρονα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ν' αποφύγουν ένοπλες πράξεις, οι οποίες θα οδηγούσαν σε ανώφελες δυστυχίες και ν' αυξήσει τα δεινά των αθώων αμάχων", τόνισε ο κ. Ραντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου