Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ζιμπάμπουε: Δύο χιλιάδες νεκροί από χολέρα - ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ



news.ert.gr
13/1/2009

Από την επιδημία της χολέρας που πλήττει την Ζιμπάμπουε έχουν μέχρι σήμερα χάσει την ζωή τους περίπου 2 χιλιάδες άτομα και περίπου 40 χιλιάδες έχουν ασθενήσει, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ).
Η επιδημία εντείνει την ανθρωπιστική κρίση στην χώρα όπου ο πρόεδρος Μουγκάμπε και η αντιπολίτευση βρίσκονται σε αδιέξοδο σχετικά με μία συμφωνία για το μοίρασμα της εξουσίας και ο 80χρονος πρόεδρος δεν συμμορφώνεται με τις εκκλήσεις της Δύσης για παραίτηση.

Σε ανακοίνωση με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου αναφέρεται ότι σε συνολικά 38.334 κρούσματα τα 1.937 ήταν θανατηφόρα. Σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα-12 θάνατοι και 300 κρούσματα-οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 25 και τα κρούσματα κατά 541.Σύμφωνα με τον ΠΟΥ έχει μολυνθεί το 89% από τις συνολικά 62 περιοχές της χώρας.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η επιδημία μπορεί να επιδεινωθεί εξαιτίας της εποχής των βροχών που εντείνονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και τελειώνει στο τέλος Μαρτίου. Από τις πλημμύρες που μπορεί να πλήξουν τις χαμηλότερες περιοχές της αφρικανικής χώρας αυξάνεται ο κίνδυνος επέκτασης της ασθένειας που ήδη έχει προκαλέσει κρούσματα και στις γειτονικές χώρες με τουλάχιστον 13 νεκρούς και 1.419 κρούσματα να έχουν καταγραφεί στην Νότια Αφρική, ενώ κρούσματα έχουν αναφερθεί και στις Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη και Ζάμπια.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου