Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

«Δώρο Ομπάμα στο Ισραήλ» η σφαγή στη Γάζα - ΤΟ ΕΘΝΟΣ



«E» 8/1

Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε για τη σφαγή στη Γάζα ο υπ αριθμόν δύο ηγέτης της Αλ Κάιντα. Σε ηχητικό του μήνυμα, που δημοσιεύτηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι χαρακτήρισε την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ως «σταυροφορία εναντίον του Ισλάμ και των μουσουλμάνων» και ως «δώρο του Ομπάμα στο Ισραήλ».

«Αυτός είναι ο Ομπάμα, τον οποίο η αμερικανική μηχανή ψεύδους προσπάθησε να παρουσιάσει ως τον σωτήρα που θα αλλάξει την αμερικανική πολιτική», δήλωσε ο Αλ Ζαουάχρι. «Σκοτώνει τους αδερφούς και τις αδερφές σας στη Γάζα ανελέητα και χωρίς αγάπη». Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο Αιγύπτιος Αλ Ζαουάχρι επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, αποκαλώντας τον «προδότη» επειδή κρατά κλειστό το σύνορο της χώρας του με τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται σε αποκλεισμό από τότε που η Χαμάς ανέλαβε την εξουσία της περιοχής.

«Την ώρα που τα ισραηλινά αεροπλάνα ρίχνουν τις βόμβες τους από αέρος, κλείνει τα σύνορα με αιγυπτιακές δυνάμεις, έτσι ώστε να επιτευχθεί το σχέδιο εξόντωσης όσων πιστεύουν στη Γάζα», σχολίασε ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι στο ηχητικό μήνυμά του, το οποίο συνοδεύεται από μία φωτογραφία του. Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα κάλεσε ακόμη τους Αιγυπτίους και τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο να ασκήσουν πίεση στον Μουμπάρακ να ανοίξει το σύνορο ανάμεσα στην Αίγυπτο και στη Λωρίδα της Γάζας και να δράσει περισσότερο ενεργά εναντίον του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου