Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Στην Ελλάδα θα νοσηλευτούν τραυματισμένα παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας - in.gr


Αναχώρησε κλιμάκιο των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας για την Αίγυπτο για προετοιμασία της επιχείρησης

Με πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ

ΑΠΕ

Αθήνα

Στη νοσηλεία τραυματισμένων παιδιών από τη Λωρίδα της Γάζας θα προχωρήσει η χώρα μας, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Αμυνας.

Τα τραυματισμένα παιδιά θα νοσηλευτούν σε κρατικά νοσοκομεία, καθώς και σε ιδιωτικά νοσοκομεία που προσφέρουν κλίνες για το σκοπό αυτό και σε κατάλληλες παιδιατρικές κλινικές.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών με ειδικά διασκευασμένα αεροπλάνα, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος θα συνδράμει στη φιλοξενία των συνοδών των παιδιών.

Σήμερα Παρασκευή, αναχωρεί για την Αίγυπτο κλιμάκιο στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας για την προετοιμασία της επιχείρησης, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας ευρωπαϊκών χωρών.

Την επιχείρηση συντονίζει το υπουργείο Εξωτερικών και η αρμόδια Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κ. Σκυλακάκη και από πλευράς υπουργείου Υγείας το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου