Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Μπουρμπουλήθρες (του Παύλου Καρκανίδα)

Δημοσιεύω αυτούσιο το εύστοχο κείμενο που μου έστειλε ο κύριος Παύλος Καρκανίδας από την Αυστραλία

Μπουρμπουλήθρες.

Σωρός τα σκάνδαλα διαφθοράς των βουλευτών και υπουργών, έρχονται και καταγράφονται και ως διά μαγείας παραγράφονται και σαν κεράκια σβήνουν!! Δεν είσαστε δύο, δεν είσαστε τρείς, είσαστε τριακόσιοι συν σύζυγοι δεκατρείς , παγκόσμιοι πρωταθλητές διαφθορείς!! Ναι τα σκάνδαλά σας γίνανε τηλεοπτική σειρά διαρκείας. Σίριαλ όπως λέμε. Σκάνδαλα του έτους κάθε μήνα, που έρχονται στo φως μόνο προσωρινά, κ ύστερα πηγαίνουν στο σκότος μονίμως και παντοτινά. Να τα πετιόνται και φουντώνουν τα σκάνδαλα του τάδε και του δείνα κ ύστερα αγάλια, αγάλια σβήνουνε στη λήξη κάθε μήνα. Άσε και πόσοι άλλοι κάνουν βουτιά στο μέλι και αναιδέστατα σου λένε, εσένα τι σε μέλει.

Τα σκάνδαλα είναι πολλά απ ότι γνωρίζω και είναι ακόμη πιο πολλά αυτά που δεν γνωρίζω. Γι αυτό σε λίγα δείγματα θ αναφερθώ μονάχα, και άκουγε με προσοχή, παίρνοντας μιάν ανάσα.

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου: Ο φάκελος, αν και ογκώδης, δεν είχε αρκετά στοιχεία εμπλοκής κατά παντός υπευθύνου εμπλεκομένου, και όλοι οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, πριν ακόμη εκδικασθεί και διαλευκανθεί το σκότος του σκανδάλου. Παρόλα αυτά, ακόμη το σκάνδαλο αν και πνιγμένο, κάνει κάπου, κάπου, μερικές φυσαλίδες υποκινούμενες από την αδιάφθορη, γελάστε, χα, χα, κυβερνητική πλευρά.

Σκάνδαλα Ομολόγων: Μπουρμπουλήθρες πολλές που γίνανε φυσαλίδες, σβήσανε ξεχαστήκανε. Η αντιπολίτευση αδιάφθορη , χα, χα, τα επαναφέρει και γελά.

Σκάνδαλο Ζαχοπούλεια: Εμπλεκόμενοι: Ο παρά λίγο νεκρός Ζαχόπουλος, λόγω βουτιάς από τον τρίτο όροφο στο ισόγειο. Ο Μάκης ( μεγάλη αλεπού ) Η εφημερίδα «πρώτο θέμα». Η τριανταπεντάχρονη ερωμένη του Ζαχόπουλου. Το σκάνδαλο κόχλαζε κυριολεκτικά για πολύ μεγάλο χρόνο, μετά όμως καλμάρισε, και σιγά, σιγά, σβήστηκε και μυστηριωδώς εξαφανίστηκε.

Σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου ,ή, Βατοπεδίου, ποιο απ τα δύο; πρώτο μπέρδεμα και τρικλοποδιά ορθογραφίας. Αυτό είναι φρέσκο σκάνδαλο εμπλεκομένων, παπάδων και πολιτικάντηδων. Αυτή τη στιγμή βράζει κατά κυριολεξία, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να κάνουν ξιφασκία. Το ζητούμενο είναι «σύσταση εξεταστικής επιτροπής»; ,ή, «ανακριτικής»; ,ή, πρώτα το ένα και μετά το άλλο, ή, πιο απ τα δύο πρώτο και πιο δεύτερο; Το ερώτημα από την αντιπολίτευση είναι: Γιατί παραιτήθηκαν οι δύο εισαγγελείς που είχαν στα συρτάρια τους την υπόθεση ευθύς εξαρχής; Αναγκάστηκαν επειδή πιέστηκαν; Εν τω μεταξύ κατέφθασε στη Βουλή ογκώδης φάκελος, τι λέω εγώ; Κατέφθασαν τα κιβώτια!! που εμπεριέχουν τους ογκώδης φακέλους. Άντε τώρα να ανοίξεις κιβώτια και να αρχίσει ένας, ένας, από τους τριακοσίους να διαβάζουν. Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Και για να μην πολυλογώ, σας βάζω ό,τι στοίχημα θέλετε, ότι το πρόσφατο σκάνδαλο του Βατοπεδίου θα βράζει για κάμποσες ακόμη μέρες, θα κάνει ακόμη πιο μεγάλες μπουρμπουλήθρες, μετά θα αρχίζει να καλμάρει και να κάνει μικρές φυσαλίδες, και σιγά, σιγά θα αρχίσει να σβήνει και ως διά μαγείας θα εξαφανιστεί, όπως ακριβώς με όλα τα σκάνδαλα.

Να σας το πω, δεν έχουμε τίμιους πολιτικούς στην Ελλάδα. Ταχυδακτυλουργούς έχουμε, που δεν παίρνεις χαμπάρι ούτε πως σε ληστεύουν, ούτε πως τη γλιτώνουν!?!?

Παύλος Καρκανίδας - pakar@bigpond.net.au - 25 Οκτωβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου