Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Εδώ οι καλές γενοκτονίες!


της Χριστιάννας Λούπα

Ο σοφός λαός λέει: «Ο κακός καιρός φεύγει, ο κακός ο γείτονας όμως μένει». Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Από τη μια η Αλβανία, από την άλλη τα Σκόπια και από την άλλη η Βουλγαρία. Σύμφωνα με την πρώτη, η Ελλάδα διέπραξε την πρώτη μεταπολεμική γενοκτονία εις βάρος των Τσάμηδων το 1944, ενώ σύμφωνα με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία οι ίδιοι "σατανικοί" και "πανούργοι" Έλληνες διέπραξαν και δεύτερη και τρίτη γενοκτονία μετά τους Βαλκανικούς πολέμους, αλλά και το 1948, εις βάρος των Μακεδόνων!

Δεν πρωτοτυπούμε άλλωστε αν αναφέρουμε ότι τα Σκόπια οραματίζονται τη Μεγάλη Μακεδονία, επιθυμώντας να περιορίσουν τα σύνορα της Ελλάδας κάτω από τον Όλυμπο! Είναι ήδη αρκετά γνωστό, νομίζω, το άρθρο του Σκοπιανού Metodija Koloski της προπαγανδιστικής σκοπιανής οργάνωσης «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά», στην εφημερίδα Washington Times της 14ης Οκτωβρίου 2007, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Ο πραγματικός λόγος της «διένεξης» είναι ότι από τότε που δια της βίας η Ελλάδα κατέλαβε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 μεγάλο μέρος της ιστορικής «Μακεδονίας», αρνείται την ύπαρξη του «μακεδονικού» λαού και ανελέητα ακολούθησε μια πολιτική εξαναγκαστικής αφομοίωσης. Αυτές οι ενέργειες συνιστούν γενοκτονία σύμφωνα με την Συνθήκη περί Γενοκτονίας του 1948 (από την οποία η Ελλάδα δεσμεύεται)».Συνεχίζει επίσης: «Ειδικότερα, οι Ελληνικές Κυβερνήσεις κατεδίωξαν, φυλάκισαν ακόμα και βασάνισαν εκείνους που μιλούσαν «μακεδονικά», ή με άλλο τρόπο τηρούσαν τις παραδόσεις τους. Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, δια της βίας, άλλαξαν ονόματα πόλεων, οικογενειών, ακόμα και τάφων από «μακεδονικά» σε ελληνικά……..Η Ελλάδα προέβη στις ενέργειες αυτές με πρόθεση να καταστρέψει εξ ολοκλήρου ή εν μέρει μια εθνική, εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα...»!!!Από την άλλη πλευρά, διαβάζω στην ιστοσελίδα του Μακεδονικού Επιστημονικού Ινστιτούτου της Βουλγαρίας, (Macedonian Scientific Institute) γραμμένη στα Αγγλικά και Βουλγαρικά και μένω εμβρόντητη: «Οι Έλληνες προσπάθησαν να διαπράξουν γενοκτονία ακόμα και εις βάρος των παιδιών, προκειμένου να κάνουν την Μακεδονία ελληνική. Παρʼ όλη αυτή την αγριότητα όμως η Μακεδονία παραμένει βουλγαρική στην προέλευση, τα έθιμα, τη γλώσσα, την Ιστορία. Η Ελλάδα έχει μόνο την παράνομη κατοχή της» (!!) Επί πλέον, στην ίδια ιστοσελίδα η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται ως Solun!

Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ πλέον τα έχω χαμένα! Είμαστε λοιπόν τόσο αιμοσταγής λαός και δεν το είχα καταλάβει; Τρεις γενοκτονίες μέσα σε λίγα χρόνια! Τύφλα να έχουν ο Κεμάλ και ο Αδόλφος! Αγγελούδια ήταν οι καημένοι μπροστά μας! Κρίμα που δεν ζουν τώρα να μας καμαρώσουν. Πόσο περήφανοι θα ήταν για μας!

«Ο όρος Μακεδονία χρησιμοποιείται για μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, το 51% της οποίας είναι μέρος της Ελλάδας, το 38% μέρος της ΠΓΔΜ και το 9% της Βουλγαρίας», επισημαίνει η κυρία Μπακογιάννη στο πρόσφατο άρθρο της στην Wall Street Journal και προσθέτει:«Η κυβέρνηση των Σκοπίων επιμένει να είναι ο απόλυτος διεκδικητής του ονόματος αλλά και ολόκληρης της περιοχής, ενώ οι αρχές της χώρας παρουσιάζουν την ελληνική Μακεδονία ως «κατεχόμενο» έδαφος…Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός της χώρας φωτογραφήθηκε να καταθέτει στεφάνι σε μνημείο, το οποίο περιελάμβανε χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας». Στο χάρτη είχε ενσωματωθεί μεγάλο μέρος της βορείου Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Θεσσαλονίκης».

Κι ενώ η κατάσταση μοιάζει να φτάνει στο απροχώρητο καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η Διάσκεψη του Βουκουρεστίου, τα Σκόπια βράζουν και αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο γιορτάζοντας επέτειο γενοκτονίας και προσβάλλοντας ασύστολα τα ελληνικά σύμβολα, όπως την ελληνική σημαία και τον Έλληνα πρωθυπουργό.Νομίζω όμως πως ζούμε μια ομαδική παράκρουση την οποία επιμένει να υποδαυλίζει η άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεσηκώνοντας τον κόσμο, κατά την παλιά τακτική των ισχυρών της Γης: Διαίρει και βασίλευε!

Γιατί είναι γνωστό σε όλους, ότι στην πραγματικότητα οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, ενώ οι Μεγάλοι έχουν πολλά να κερδίσουν. Στην προκειμένη περίπτωση οι ΗΠΑ, αποβλέποντας στον έλεγχο του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, επιδιώκουν άρον – άρον την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, γιʼ αυτό και την υποστηρίζουν. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Βρετανού στρατηγού Μάικλ Τζάκσον: «Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…»

Όσο για τη χώρα μας, βγήκε και κάποιο θετικό συμπέρασμα, ότι οι Έλληνες, όταν χρειάζεται, είμαστε ενωμένοι, (θέλω να ελπίζω) και όλοι στηρίζουμε ομόψυχα τον πρωθυπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία στο Βουκουρέστι, εγκρίνοντας και επαυξάνοντας το ελληνικό βέτο που πρόβαλε η Ελλάδα, ικανοποιημένοι που ακούστηκε επιτέλους η φωνή μας. Όσο για τη συνέχεια… οψόμεθα εις Φιλίππους…

1 σχόλιο:

  1. Μια ζωη δοκιμασιες η ελλαδα. Να δουμε την αντοχη μεχρι ποτε…καλημερα ευχες πολλες να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή