Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Δημοσιογράφους απειλεί με νέα προκήρυξη η «Σέχτα Επαναστατών» - in.gr

20/2/2009


ΑΠΕ
Ανδρες της Αστυνομίας ερευνούν την περιοχή έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου σημειώθηκε η επίθεση

Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 21/02/09 18:20

Δημοσιογράφους στοχοποιεί η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter. «Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Η οργάνωση προαναγγέλει νέα χτυπήματα.

Δημοσιογράφους στοχοποιεί η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter, που δημοσιεύεται στα Νέα του Σαββατοκύριακου.

Στο κείμενό τους κλιμακώνουν τις απειλές σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη (στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού), ενώ προαναγγέλουν μπαράζ νέων χτυπημάτων.

Στοχοποιούν πλέον κάθε δημοσιογράφο. « Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Ας μάθουν οι γυμνοσάλιαγκες της μηντιακής δημοσιογραφίας ότι εκτός από τα σάλια που αφήνουν πίσω τους για να κολακεύουν τους καθεστωτικούς προϊσταμένους τους και τα συμφέροντα των χορηγών τους σύντομα θα αφήσουν κι αίμα», γράφει η «Σέχτα Επαναστατών».

Η προκήρυξη είχε αφεθεί στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια σε CD. Υπενθυμίζεται ότι εκεί βρισκόταν το σπίτι της Αμαλίας Γκινάκη, της κοπέλας που στις 23 Σεπτεμβρίου 1998 είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στο διαμέρισμά της όπου είχε κρατηθεί από τον κακοποιό Σορίν Ματέι.

Αντιδράσεις κομμάτων

«Κάθε χρήση βίας ή απειλή χρήσης βίας εναντίων δημοσιογράφων ή μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι ευθεία επίθεση στα ίδια τα θεμέλια της κοινωνίας μας και απολύτως καταδικαστέα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

»Σε μία σύγχρονη ανοικτή κοινωνία, η ανεξάρτητη δημοσιογραφία και η ακηδεμόνευτη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης αποτελούν την εγγύηση πολυφωνίας και δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Ο Μ.Μαΐλης του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό σε επαγρύπνηση. «Για ποιον δουλεύουν και ποιους ωφελεί η δράση των προβοκατόρικων ομάδων, εκτός άλλων, αποδεικνύεται και από την παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα» τόνισε.

Από πλευράς ΣΥΝ ο Π.Σκουρλέτης δήλωσε: «Δεν υπάρχει διάλογος με τις σφαίρες και τα κουμπούρια, με αυτούς που κατατρομοκρατούν την κοινωνία σε μια στιγμή μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, που απαιτούνται μαζικοί αγώνες και κινητοποιήσεις.»

Ο Κ.Βελόπουλος του ΛΑΟΣ σημείωσε: «Όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ορθώσουμε ανάχωμα στην στοχοποίηση προσώπων και θεσμών, από αυτούς που στο όνομα της ελευθερίας σκοτώνουν και την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Το χρονικό της επίθεσης

Την περασμένη Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο χώρο στάθμευσης του τηλεοπτικού σταθμού Alter -στο Περιστέρι- λίγο μετά τις 7 το βράδυ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κράνη προσέγγισαν το κανάλι από την πίσω πλευρά στην οδό Λεονάρδου στο Περιστέρι την ώρα που έβγαινε έξω ένας τεχνικός του σταθμού.

Οι δράστες τον διέταξαν να απομακρυνθεί και πέταξαν προς το χώρο που ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα υπαλλήλων του καναλιού έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη.

Ταυτόχρονα «γάζωσαν» τα οχήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η ίδια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο εκείνο οι δράστες επιτέθηκαν στις 04:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.

Αγνωστοι είχαν πυροβολήσει τότε από απόσταση 15 μέτρων και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός. Η χειροβομβίδα την οποία πέταξαν οι δράστες δεν εξερράγη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου