Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ... - gianniotis.gr



gianniotis.gr

Πάει ένας περίπου χρόνος από τότε που μία ομάδα νέων παιδιών αποφάσισε τη δημιουργία ενός ακόμα ομογενειακού οργανισμού.

Ο λόγος για την Αυστραλιανή Μακεδονική Συμβουλευτική Επιτροπή (Australian Macedonian Advisory Council - AMAC) που κατά τη δημιουργία της είχε ως κύριο στόχο την πληροφόρηση της αυστραλιανής κοινής γνώμης για το θέμα της Μακεδονίας μας και την προβολή της ιστορικής προέλευσης του ονόματος της Μακεδονίας.

Μετά τη δημιουργία της Επιτροπής, την οποία στήριξε η Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας, η εκτελεστική ομάδα του οργάνου αποφάσισε τη διενέργεια εράνου για να συγκεντρωθεί ένα ποσόν για την καταχώρηση ολοσέλιδης διαφήμισης για την ελληνικότητα του ονόματος Μακεδονία σε αγγλόφωνο μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Η ανταπόκριση της ελληνικής παροικίας ήταν άμεση.
Συγκεντρώθηκαν περίπου $85.000 και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα καταχωρήθηκε ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα "The Australian" προκειμένου ο πολιτικός κόσμος της χώρας καθώς και ο ευρύτερος αυστραλιανός λαός να αντιληφθούν την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας, πρακτική την οποία έχει υιοθετήσει η σκοπιανή πλευρά.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους Νίκο Κουκουβιτάκη, Σταύρο Λαζαρίδη, Πίτερ Καλλιακούδη, Κον Κουρεμένο, Γιώργο Λιάβα, Τζένη Σταματέλου, Αντώνη Τσουρδαλάκη, Δημήτρη Κανελλάκο, Αποστόλη Κουνέλη, Παναγιώτη Ιασωνίδη, Κώστα Τσουμπάκο, Γιάννη Παπαδημητρίου και Κώστα Μπουζίκο.
Στόχος της Επιτροπής είναι μια ενημερωτική εκστρατεία για το Μακεδονικό.
Φυσικά όχι για τον Έλληνα, αλλά για τον Αυστραλό.

Αναρτήθηκε από gianniotis.gr στις 12:14 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου