Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ! - "ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΙΑΜ" (της Χριστιάννας Λούπα)




της Χριστιάννας Λούπα

Σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη τις προάλλες η μητέρα του Ελληνοαυστραλού Χάρη Νικολαΐδη. Δεν μπόρεσε να αντέξει τον καημό του Χάρη, που εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης στα μεσαιωνικά μπουντρούμια της Ταϊλάνδης για το... τίποτα!

Ο Θεός να βοηθήσει κι αυτήν και τον Χάρη.

Στο μεταξύ οι φωνές διαμαρτυρίας ολοένα και πληθαίνουν στην Ταϊλάνδη, όσον αφορά τον απαρχαιωμένο και σκληρό νόμο για τη δυσφήμιση της Μοναρχίας (lèse majesté), βάσει του οποίου έχουν καταδικαστεί διάφοροι διανοούμενοι και δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και ο Νικολαΐδης.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη ο 76χρονος ακαδημαϊκός Σουλάκ Σιβαράσκα, εξ αιτίας μιας ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο, όπου έθιγε τα κακώς κείμενα, ενώ πρόσφατα παραπέμφθηκε σε δίκη ο επίσης ακαδημαϊκός Τζίλες Ούνγκπακορν, κατάφερε όμως και διέφυγε στη Βρετανία στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο Ούνγκπακορν, που έχει διπλή υπηκοότητα, αφού η μητέρα του ήταν Αγγλίδα, διώκεται για το βιβλίο του "Ένα πραξικόπημα για τους πλούσιους - Η πολιτική κρίση της Ταϊλάνδης", στο οποίο επικρίνει το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2006. Το Πανεπιστήμιο λογόκρινε βέβαια το βιβλίο του κι έτσι το εξέδωσε μόνος του.

Μόλις εγκατέλειψε την Ταϊλάνδη και πάτησε το πόδι του στη Βρετανία ωστόσο, ο 54χρονος καθηγητής, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα Μανιφέστο με τον τίτλο "Κόκκινο Σιάμ", που κυκλοφορεί ήδη σε όλο τον κόσμο, ξεσηκώνοντας τους συμπατριώτες του όχι μόνο εναντίον του "lèse majeté", αλλά καλώντας τους σε επανάσταση. Σε μια χώρα που ο λαός λατρεύει τον βασιλιά σαν Θεό, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολες μπορεί να είναι οι προσπάθειες για αφύπνιση. Τα φωτεινά μυαλά όμως, όσο λιγοστά κι αν είναι στην αρχή, είναι αυτά που ξεκινούν τις ρηξικέλευθες αλλαγές της Ιστορίας.

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο περιβόητος νόμος, που έχει τις ρίζες του στο απολυταρχικό καθεστώς της Γαλλίας των Λουδοβίκων, εφαρμόζεται στη χώρα από το 1956.

Γράφει, μεταξύ άλλων, ο Ούνγκπακορν στο "Μανιφέστο του Κόκκινου Σιάμ":
"Την ώρα που οι ηγέτες του κόσμου, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, παλεύουν να δώσουν λύση στην οικονομική κρίση, η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος της Ταϊλάνδης αφήνει χιλιάδες εργάτες άνεργους. Η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι να συντρίψει κάθε φωνή διαμαρτυρίας με τον νόμο lèse majesté. Έχει μάλιστα δημιουργήσει και μία ιστοσελίδα όπου ο ένας πολίτης μπορεί να καταδίδει τον άλλον! Στρατός έχει σταλεί σε διάφορες κοινότητες και χωριά προκειμένου να επιβάλλει την τάξη".

Συνεχίζοντας κι ενώ καθοδηγεί τον λαό σε εξέγερση, ο ακαδημαϊκός γράφει: "Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης το μπλε, το άσπρο και το κόκκινο, [σ.σ. τα χρώματα της σημαίας της Ταϊλάνδης], αντιπροσώπευαν το σύνθημα: "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα". Αυτό είναι το σύνθημα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κι εμείς...
Τα όπλα μας θα είναι μαζικές διαδηλώσεις, απεργίες και διάδοση των ιδεών μας σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων και των κατώτερων τάξεων του στρατού".

Πλήθος διανοούμενων και ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, διεθνείς Οργανώσεις και φορείς απ' όλον τον πλανήτη έχουν συνταχθεί στο πλευρό του Ούνγκπακορν, του Νικολαΐδη, που καθημερινά βιώνει έναν εφιάλτη αλυσοδεμένος στις μεσαιωνικές φυλακές της Μπανγκόκ και οποιουδήποτε άλλου υψώνει το ανάστημά του στο απολυταρχικό καθεστώς της Ταϊλάνδης.

Εσείς υπογράψατε για την απελευθέρωση του συμπατριώτη μας, που καταδικάστηκε σαν κοινός εφκληματίας;

Αν όχι, κάντε το το συντομότερο, χωρίς δεύτερη σκέψη! Η κάθε υπογραφή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία απ' ότι φαντάζεστε. Τη στιγμή αυτή συγκεντρώνονται χιλιάδες υπογραφές απ' όλο τον κόσμο. Ο στόχος είναι 100.000! Όταν συγκεντρωθούν, θα χρησιμεύσουν σαν μοχλός πίεσης στον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, κύριο Στίβεν Σμιθ και γενικότερα στην Αυστραλιανή κυβέρνηση για να ενεργήσει, ώστε να του απονεμηθεί χάρις από το βασιλιά.

Υπογραφές στο bringharryhome.com, που έχει δημιουργηθεί από την οικογένεια του Χάρη και πουθενά αλλού. Οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από αγνώστους και για άλλα συμφέροντα.

Ένας Έλληνας βρίσκεται αλυσοδεμένος στα μπουντρούμια μιας τριτοκοσμικής χώρας.
Η σωματική και ψυχική του υγεία κινδυνεύει άμεσα.
Ένας δικός μας άνθρωπος έχει την ανάγκη μας.
Όλοι στο πλευρό του Χάρη!

Έχει την ανάγκη μας για να επιβιώσει!

3 σχόλια:

  1. μόνο 8.759 υπογραφές απ' όλο τον κόσμο

    γιατί άραγε;;

    σε άλλες περιπτώσεις μαζεύονται χιλιάδες μόνο από εμάς

    σε χαιρετώ με θαυμασμό !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμένα μου κάνει εντύπωση.
    Αν μπεις στο harrynicolaides.com, δείχνει να έχει κολλήσει στο 8.759!
    Έγραψα στον αδερφό του Χάρη και περιμένω απάντηση.
    Θα σε ενημερώσω.
    Χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή