Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

6/2/2009

Η Ευρώπη να ασχοληθεί με τις δικές της παραβιάσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απαντά ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην «ανησυχία» του Μανουέλ Μπαρόζο για τις δολοφονίες δημοσιογράφων στη Ρωσία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί μετά τις πρόσφατες δολοφονίες δημοσιογράφων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Στην (ευρωπαϊκή) κοινή γνώμη υπάρχει μία κάποια ανησυχία ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία, στην προκειμένη περίπτωση τις δολοφονίες δημοσιογράφων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Μπαρόζο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

Απαντώντας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ασχοληθεί με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των ρωσόφωνων μειονοτήτων στις χώρες της Βαλτικής. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μεταναστών στις χώρες της Ευρώπης. Γνωρίζουμε το καθεστώς των σωφρονιστικών συστημάτων ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών. Και εμείς έχουμε επίσης αυτά τα προβλήματα», είπε ο Πούτιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτά τα προβλήματα σε Ευρώπη και Ρωσία θα συζητηθούν ως σύνολο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΠΟΛΙΤΚΟΦΣΚΑΓΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥΤΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου