Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ERDOGAN vs PERES! (της Χριστιάννας Λούπα)




Tuncay Güney

της Χριστιάννας Λούπα

Αυτό πια κι αν είναι από τ’ ανήκουστα! Ο κύριος Ερντογάν να μιλά για δολοφόνους των λαών! Ποιος, η Τουρκία! Η Τουρκία που έχει τα χέρια της βαμμένα με αίμα! Η σύγχρονη Τουρκία που είναι θεμελιωμένη πάνω στους νεκρούς Αρμένιους, Ασσύριους και φυσικά Έλληνες! Βέβαια, αυτά έγιναν πριν πολλά χρόνια, όμως η γειτονική χώρα δεν δείχνει καμία μεταμέλεια, εθελοτυφλεί κι επιμένει να αρνείται τα πάντα. Γενοκτονίες; Ποιες γενοκτονίες; Αυτή η λέξη δεν υπάρχει στην τουρκική γλώσσα. Καλά που υπάρχει και το άρθρο 301 του Ποινικού Κώδικα, περί προσβολής του Τουρκισμού! Όποιος τολμήσει να την αναφέρει, ας κάνει μια βόλτα από το γειτονικό «μπουντρούμ», να πάρει μια γεύση από Εξπρές του Μεσονυκτίου!

Όμως, αν οι γενοκτονίες ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, το 1974 είναι ακόμα νωπό για τις μαυροφόρες της Κύπρου, που έζησαν τις θηριωδίες του Αττίλα κι ακόμα ελπίζουν. Οι ασκοί του Αιόλου ωστόσο, φαίνεται να έχουν ανοίξει, καθώς οι διάφοροι «Αττίλες», κατατρυχόμενοι ίσως από τις Ερινύες, αρχίζουν να ομολογούν τα εγκλήματά τους εις βάρος αιχμαλώτων πολέμου.

Μπορεί, άλλωστε, οι Παλαιστίνιοι να βρήκαν έναν υποστηρικτή στο πρόσωπο του κυρίου Ερντογάν και οι Άραβες να τον αποθεώνουν μετά το Νταβός και καλά κάνουν, αλλά είναι πολύ δύσκολο για την Τουρκία να αποδείξει ότι έχει παρόμοιες ευαισθησίες. Όχι μόνο το παρελθόν της, αλλά και το παρόν της δεν πείθουν.

Μια ματιά επομένως στα τεκταινόμενα της «γείτονος», μπορούν να πείσουν τον καθένα, ότι τα κίνητρα του κυρίου Ερντογάν, κάθε άλλο παρά ανθρωπιστικά ήταν. Ίσως ο λόγος που τα έβαλε με τον κύριο Πέρεζ και αποχώρησε σαν μαινόμενος ταύρος από τη Διάσκεψη του Νταβός, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω του, ήταν ότι είχε μαζέψει πολλά εναντίον του Ισραήλ.

Διευκρίνιση! Το Ισραήλ δεν νομιμοποιείται σε καμία περίπτωση για το έγκλημα που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει απαγορεύοντας την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στη Γάζα, ο κύριος Ερντογάν όμως πήγε μάλλον «φορτωμένος» και «επί τούτου» στη Διάσκεψη, καθότι εδώ και μερικά χρόνια υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι το Ισραήλ υποστηρίζει και εκπαιδεύει τους Κούρδους, οι οποίοι, ως γνωστόν, αποτελούν μια ανοιχτή πληγή για το Τουρκικό κράτος και εναντίον των οποίων πλείστα εγκλήματα έχουν διαπράξει οι κυβερνήσεις της γειτονικής χώρας.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κι ένας ακόμη λόγος: Πρόσφατα στοιχεία αποκάλυψαν ότι πίσω από την εθνικιστική οργάνωση Εργκένεκον, που φιλοδοξεί να ρίξει την ισλαμοδημοκρατική κυβέρνηση Ερντογάν και ευθύνεται για πολλές δολοφονίες, κρύβεται η ίδια η Μοσάντ.

Πράγματι, ο ραβίνος Τουντσάι Γκιουνέι, που το 2001, όταν αποκαλύφθηκε ο ρόλος του, φυγαδεύτηκε από την Τουρκία στον Καναδά, φέρεται ως πράκτορας της Μοσάντ, αλλά και ως μέλος της Εργκένεκον καθώς και μιας άλλης Οργάνωσης, γνωστής ως JITEM, που είναι παράνομος μηχανισμός πληροφοριών της αστυνομίας και ευθύνεται για εκατοντάδες δολοφονίες και απαγωγές.

Επίσης, σύμφωνα με τη «Χουρριέτ», ο ραβίνος είχε διεισδύσει και στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) με το κωδικό όνομα «μετάξι» με συστάσεις από τη CIA και αντλούσε πολύτιμες πληροφορίες.

Η ΜΙΤ πάντως διαθέτει πληροφορίες για ύποπτες μεταφορές κεφαλαίων από Εβραίους στη χώρα και συναλλαγές με άτομα, πολιτικές ομάδες και πολιτιστικές οργανώσεις που συνδέονταν με την Εργκένεκον, ενώ ο Γκιουνέι που εργάστηκε ως κατάσκοπος της Μοσάντ και στην Αίγυπτο, έχει ήδη δώσει τα εννέα από τα δώδεκα βασικά ονόματα των ιδρυτών της παρακρατικής Οργάνωσης. Οι πληροφορίες του, τις οποίες δίνει από τον Καναδά, γιατί φοβάται να γυρίσει στην Τουρκία, είναι ακριβοπληρωμένες, όπως επίσης και οι εμφανίσεις του στα διάφορα κανάλια.

Καταλαβαίνει κανείς καλύτερα τώρα νομίζω γιατί ξεχείλισε το ποτήρι του κυρίου Ερντογάν και γιατί παρουσιάστηκε ξαφνικά σαν υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προασπιστής του Παλαιστινιακού λαού. Γιατί η Τουρκία σε κάτι τέτοια δεν μας έχει συνηθίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου