Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Υπέρ της απέλασης μεταναστών ο Θ.Πάγκαλος - Μαίνεται ο πόλεμός του με την Αριστερά - in.gr


ΑΠΕ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θ.Πάγκαλος

5/4/2009
Αθήνα

Θέση υπέρ της επαναπροώθησης ορισμένων παράνομων μεταναστών, «όχι μαζική, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα» λαμβάνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Παράλληλα, επιμένει στην πολεμική του κατά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και, στον ίδιο οξύ τόνο, δηλώνει ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς».

«Υπάρχουν οι μετανάστες που έχουν περάσει νόμιμα τα σύνορά μας. Όλων αυτών επείγει η νομιμοποίηση της θέσης τους με απώτερο σκοπό την απόδοση, σ' όσους το επιθυμούν, της δυνατότητας ν' αποκτήσουν ιθαγένεια» λέει ο κ. Πάγκαλος στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Για τους παράνομους μετανάστες, από την άλλη, «έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους [...] Δεν πρέπει να γίνει μαζική επαναπροώθηση, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα», όπως αναφέρει.

Την ίδια ώρα, ο Θ.Πάγκαλος δίνει συνέχεια στη δριμεία κριτική του έναντι του ΚΚΕ λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων με ολοκληρωτική νοοτροπία» και προχωρά ακόμη παραπέρα, εκφράζοντας την άποψη ότι το κόμμα του Περισσού κινείται «στα όρια της νομιμότητας».

«Τα κείμενά τους, ρητά λένε ότι η προοπτική του ΚΚΕ είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Επειδή, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι το υπάρχον σύστημα είναι η δημοκρατία, πιστεύω ότι το κόμμα αυτό κινείται στα όρια της νομιμότητας. Χρησιμοποιεί τη νομιμότητα για να ανατρέψει το υπάρχον Σύνταγμα, όχι κατ' ανάγκην με εκλογές, όπως θα μπορούσε ο καθένας να το κάνει, αλλά και με επαναστατικές διαδικασίες» αναφέρει.

Εξίσου οξύς είναι ο κ. Πάγκαλος και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την άποψη ότι «η συζήτηση περί συνεργασίας έχει τελειώσει, όχι με δική μας ευθύνη. Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί μια τάση επανόδου στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ γυρίζει στον Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να καταλάβει τον χώρο που μένει. Και έτσι αυτή η παράταξη αυτοκτονεί. Δεν υπάρχει λόγος ν' ασχοληθεί κανείς μαζί τους».

Εξάλλου, για την προσδοκία που ενδεχομένως υπήρξε πριν από μερικούς μήνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να φτάσει, από άποψης μεγέθους, το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτά δεν γίνονται. Βρίσκονται στην αγριεμένη φαντασία νεαρών με εξάψεις, όπως είναι ο κ. Τσίπρας. Ή, ακόμη χειρότερα, στη φαντασία ανθρώπων που ποτέ δεν ωρίμασαν πνευματικά και πολιτικά, όπως είναι ο κ. Αλαβάνος».

Αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε την Κυριακή ο Θ.Πάγκαλος και σε ομιλία του Στο περιθώριο εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στον Εύοσμο. Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «η διαφορά από τη ΝΔ κάνει το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πιθανότητα της αυτοδυναμίας». Για το πανεπιστημιακό άσυλο πρότεινε «ανοχή μηδέν», προσθέτοντας ότι «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ζούγκλα», ενώ στο ζήτημα των μεταναστών τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ελληνικής υποκοότητας σε όσους ξεπερνούν τα οκτώ χρόνια διαμονής στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεσή του με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, υπογράμμισε: «Απάντηση θα δίνω. Αυτό είναι ανάμεσα σε μένα και τη συλλογική μνήμη όσων αγωνίστηκαν και υπέφεραν γι' αυτή την υπόθεση. Η κα Παπαρήγα ας απευθυνθεί όπου θέλει». Για την επιστολή που έστειλε η κα Παπαρήγα στον Γιώργο Παπανδρέου παρατήρησε πως «δεν έχει καμιά σχέση με αυτή τη συζήτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Η κα Παπαρήγα απάντησε την Κυριακή από το Αιγάλεω στις επιθέσεις του Θ.Πάγκαλου -χωρίς να τον κατονομάσει- κάνοντας λόγο για «ανερχόμενο, ωμό και άγριο αντικομμουνισμό, που εκπέμπεται από ένα πρόσωπο» το οποίο έχει «καταμερισμό ρόλου από την ηγεσία του κόμματός του». Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη ότι στην Ελλάδα «δεν περνάει εύκολα ο αντικομμουνισμός, γιατί ο λαός ξέρει τι έχει κάνει το ΚΚΕ για τη χώρα».

«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου, μέσω του κ. Πάγκαλου, εξυμνεί την εργασιακή βαρβαρότητα, προωθεί τη ξενοφοβία και επιτίθεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στην Αριστερά, στοιχεία που δεν συνάδουν με το ήθος και τις ευαισθησίες του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύουν περίτρανα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί λύση για το μέλλον της χώρας» αντέδρασε και ο ΣΥΝ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου