Παρασκευή, 3 Απριλίου 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009 ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ "1984" ΤΟΥ ΟΡΓΟΥΕΛΑΠΟ ΤΟ http://klasikoperiptosi.blogspot.com

Η εγκληματικότητα ανεξέλεγκτη.
Κλέφτες ,δολοφόνοι,βιαστές,τρομοκράτες,διαπλεκόμενοι μαφιόζοι και κάθε είδους αποστάτης βρίσκεται μπροστά σε κάθε βήμα του πολίτη απειλώντας τον άμεσα ή εμμεσα.
Το μοντέλο της κοινωνίας που ξέραμε γκρεμίζεται, όχι τυχαία ούτε γιατί σε μια στιγμή αποφάσισαν όλοι να γίνουν εγκληματίες,αλλά γιατί με τη θέλησή μας συμμετείχαμε σε αυτή την παγκόσμια "κατεδάφιση" αντικαθιστώντας τα δομικά υλικά των πνευματικών και ηθικών αξιών με εκείνα τα υλικά που θα μας έκαναν να αισθανθούμε πλούσιοι ,αυτάρκεις και στο τέλος "αυθεντίες" της αφροσύνης και της ματαιότητας.

Έτσι λοιπόν μπερδεμένοι και ταλαιπωρημένοι απο το τρελό καμουτσίκι της "Νέας εποχής" μάθαμε να αγαπούμε την ξάπλα στην κοπριά και την αδιαφορία.Γίναμε αποστάτες και θαυμαστές των εικόνων της βίας και του κάθε είδους εγκλήματος μα όταν η εικονική πραγματικότητα της τηλεόρασης αναβαπτίσθηκε σε πραγματικότητα της καθημερινής μας ζωής, γυρίσαμε το βλέμμα στον "μεγάλο αδελφό" ζητώντας του να κάνει οτι είναι δυνατόν για να γυρίσουμε στην ασφάλεια της άγνοιας.

Αφού είδαν ότι σε δημοσκοπήσεις ένα μεγάλο ποσοστό ζητούσε απο την πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα,το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να γεμίσει τον κόσμο με κάμερες παρακολούθησης,εξτρα οπλισμό την αστυνομία,δημιουργία τράπεζας πληροφοριών DNA,ευκολία στην έκδοση ενταλμάτων για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ,έρευνας σε σπίτια κλπ.

Αυτή είναι μόνο η αρχή ,γιατί ούτως ή άλλως πολλά απο αυτά προβλέπονταν και απο την χρόνια τώρα επικυρωμένη συνθήκη Σενγκεν.Την κατάληξη μπορεί εύκολα να την φανταστεί κάποιος ,αρκεί π.χ να δεί την αδιαφορία του κόσμου και το θράσος των Αμερικάνων γύρω απο το νομικό καθεστώς και τις συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο του Γκουαντανάμο το οποίο εν τω μεταξύ κατα πάσα πιθανότητα θα μεταστεγασθεί στην τεράστια βάση που έφτιαξαν στο προτεκτοράτο του "ανεξάρτητου" Κοσσόβου.
Μπορεί για κάποιους να είμαστε γραφικοί ή "ψώνια" που δεν ξέρουν πως να εκτονώσουν τις ανησυχίες τους ,δυστυχώς όμως πολλά απο αυτά που καταγγέλαμε στο παρελθόν και θεωρούντο "επιστημονική φαντασία" ήδη έχουν γίνει και έχουν περάσει στο παρασκήνιο .
Τα "μεγάλα" είναι μπροστά μας και πολύ φοβάμαι ότι όταν θα συμβούν δεν θα υπάρχουν πια ελεύθερα εκφραζόμενοι bloggers για να τα καταγγείλουν και να τα στιγματίσουν.

Πρίν απο 70 περίπου χρόνια ο Τζώρτζ Όργουελ έγραφε το "1984 ".
Το βιβλίο έγινε θεατρικό έργο,ταινία και τείνει να γίνει προφητικό αφού απο το ...1984 μέχρι σήμερα πολλά απο αυτά τα φανταστικά που περιγράφει έχουν γίνει ήδη πραγματικά.

"...Του ήρθε η σκέψη ότι το κύριο χαρακτηριστικό της τωρινής ζωής δεν ήταν η σκληρότητα και η ανασφάλεια,αλλά η αδιαφορία,η μιζέρια,η υποταγή.Η ζωή αν κοίταζες γύρω σου,δεν παρουσίαζε την παραμικρή ομοιότητα όχι μόνο με τα ψέματα που ξεχύνονταν απο τις τηλεοθόνες,αλλά και με τα ιδανικά που
προσπαθούσε να πραγματοποιήση το Κόμμα.
...Το ιδανικό που είχε ορίσει το Κόμμα,ήταν κάτι το τεράστιο,τρομερό
αστραφτερό,ενας κόσμος απο ατσάλι και μπετόν με τερατώδεις μηχανές και φοβερά όπλα ,ένα έθνος απο πολεμιστές και φανατικούς,που προχωρούσαν εμπρός μέσα σε τέλεια ενότητα,που έκαναν τις ίδιες σκέψεις,κραύγαζαν τα ίδια συνθήματα, που αιώνια εργάζονταν,πολεμούσαν,θριάμβευαν,καταδίωκαν.
300.000.000 άνθρωποι όλοι με το ίδιο πρόσωπο.
Η πραγματικότητα όμως, ήταν ερειπωμένες βρωμερές πόλεις όπου σέρνονταν υποσιτισμένοι άνθρωποι με τρύπια παπούτσια μέσα σε μπαλωμένα σπίτια του 19ου αιώνα,που μύριζαν πάντα λάχανο και ελεεινά αποχωρητήρια..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου