Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Μαστίγωμα 17χρονου κοριτσιού στο Πακιστάν από Ταλιμπάν!! ΑΙΣΧΟΣ!!! Δείτε το Video!

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ;



Δικαστική δράση προκαλεί βίντεο μαστιγώματος στο Πακιστάν
Για τον εντοπισμό των βασανιστών του κοριτσιού κινούνται οι αρχές της χώρας.


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
6/4/2009

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησαν οι δικαστικές αρχές του Πακιστάν για τον εντοπισμό των ατόμων που εμφανίζονται σε βίντεο με μαστίγωμα νεαρού κοριτσιού στα βορειοδυτικά της κοιλάδας Σουάτ. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ντροπιαστικό», ενώ ήδη έχει διαταχθεί ο εντοπισμός του κοριτσιού προκειμένου να καταθέσει.

Το βίντεο δείχνει ομάδα ανδρών, που εικάζεται πως είναι Ταλιμπάν, να ακινητοποιούν το 17χρονο κορίτσι και να προχωρούν σε μαστίγωμα δύο λεπτών. Το περιστατικό, που έλαβε χώρα ενάμιση μήνα πριν, ξεκίνησε λόγω της επίσκεψης ενός ηλεκτρολόγου στο σπίτι όπου διέμενε η 17χρονη στο χωριό Κάλα-Καλέι. Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές που ήταν παρόντες στο χωριό τον κατηγόρησαν πως είχε σχέσεις μαζί της και τον ξυλοκόπησαν πριν προχωρήσουν στο βασανισμό της κοπέλας.

Μετά το μαστίγωμα οι εξτρεμιστές ανάγκασαν το «ζευγάρι» να παντρευτεί και προειδοποίησαν ότι θα επιστρέψουν σε περίπτωση διαζυγίου. Το περιστατικό φέρνει ξανά στη δημοσιότητα την αμφιλεγόμενη συμφωνία στην οποία προχώρησαν οι αρχές της βορειοδυτικής κοιλάδας Σουάτ με τους υποστηρικτές των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την οποία στην περιοχή θα υιοθετούνταν ο μουσουλμανικός νόμος (Σαρία) με αντάλλαγμα τον τερματισμό των επιχειρήσεων των ανταρτών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου