Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η Μισέλ επισκίασε την Κάρλα - ΤΟ ΒΗΜΑ


Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ. Μπορεί ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να αγωνίζεται ενάντια στην παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά στη Σύνοδο Κορυφής του G20 η οποία έγινε στο Λονδίνο την παράσταση έκλεψε η σύζυγός τουΜισέλ. Η κυρία Ομπάμα φαίνεται να κέρδισε τόσο τον «δύσκολο» αγγλικό Τύπο με την κομψή και ανεπιτήδευτη εμφάνισή της όσο και τους αμερικανούς δημοσιογράφους και bloggers που παρακολουθούν στενά την πρώτη της επίσκεψη στην Ευρώπη. Η γοητεία της πρώτης κυρίας της Αμερικής φαίνεται να άγγιξε ακόμη και τη βασίλισσαΕλισάβετη οποία σε μια σπάνια δημόσια χειρονομία συμπάθειας παρέκαμψε το πρωτόκολλο και αγκάλιασε την κυρία Ομπάμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η κυρία Ομπάμα συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η βρετανίδα ηγέτις προς τιμήν των ηγετών του G20. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Μail», έδειξαν να απολαμβάνουν ιδιαιτέρως τη συντροφιά η μία της άλλης. Κάποια στιγμή η βασίλισσα ακούμπησε χαμογελώντας το χέρι της στην πλάτη της κυρίας Ομπάμα, η οποία ανταποκρίθηκε με τον ίδιο τρόπο παραβιάζοντας τους αυστηρούς εθιμοτυπικούς κανόνες που δεν θέλουν κανέναν να αγγίζει τη βασίλισσα. «Πρόκειται για μια αμοιβαία και αυθόρμητη εκδήλωση συμπάθειας», δήλωσε ανώνυμα εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ, ως απάντηση στην κριτική που δέχτηκε η κυρία Ομπάμα για αυτή της την πράξη.

Η κυρία Ομπάμα είχε επιμεληθεί η ίδια το δώρο που χάρισε στην 82χρονη βασίλισσα. Επρόκειτο για ένα iΡod που περιείχε 40 τραγούδια, τα οποία έγιναν γνωστά από το Μπροντγουέι, και βίντεο με στιγμές από την επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στις ΗΠΑ το 2007. Μεταξύ των τραγουδιών συμπεριλαμβάνονταν αρκετές μελωδίες από τα μιούζικαλ «West Side Story», «South Ρacific», «Το Φάντασμα της Οπερας», «Αννι», «Ο Βασιλιάς κι εγώ», «Σικάγο», «Εβίτα», «Το κλουβί με τις τρελές» και «Ωραία μου κυρία», όλες τραγουδισμένες από φημισμένους αμερικανούς ερμηνευτές.

Η τελευταία φορά που μια σύζυγος ηγέτη προκάλεσε παρόμοιες αντιδράσεις ενθουσιασμού ήταν πέρυσι, όταν επισκέφτηκε το Λονδίνο ηΚάρλα Μπρούνι, σύζυγος του γάλλου προέδρουΝικολά Σαρκοζί. Φαίνεται όμως ότι τη θέση αυτή στην καρδιά των Βρετανών καταλαμβάνει πλέον η κυρία Ομπάμα. Η απαιτητική βρετανική εφημερίδα «Τimes» έφθασε στο σημείο να γράψει «Ποια Κάρλα;», ενώ η «Daily Μail» έγραψε ότι η κυρία Ομπάμα «έλαμπε στο πρωινό φως του ήλιου». Διθυραμβικές όμως είναι και οι κριτικές που αποσπά η πρώτη κυρία των ΗΠΑ από τους συμπατριώτες της. Σύμφωνα με έρευνα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, απολαμβάνει ποσοστό δημοτικότητας της τάξεως του 76%, ενώ τα blogs στο Διαδίκτυο ασχολούνται μετά μανίας με κάθε της κίνηση και συναγωνίζονται το ένα το άλλο σε εγκωμιαστικά σχόλια.

Σε παράλληλη εξέλιξη, σκωπτικά σχόλια προκάλεσαν οι ηγέτες που έλειψαν από την «οικογενειακή» φωτογραφία μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου. Στην πρώτη απόπειρα να απαθανατιστούν, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελσυνειδητοποίησε ότι έλειπε από δίπλα της ο καναδός πρωθυπουργόςΣτίβεν Χάρπερ. Καναδοί αξιωματούχοι διέψευσαν τις εικασίες που είχαν δημιουργηθεί ότι ο κ. Χάρπερ έκανε ένα διάλειμμα για να επισκεφτεί την τουαλέτα, αλλά δεν έδωσαν άλλη εξήγηση για την απουσία του. Οταν επέστρεψε ο κ. Χάρπερ, από το πλάνο έλειπαν ο πρωθυπουργός της ΙταλίαςΣίλβιο Μπερλουσκόνι , ο οποίος είχε απομακρυνθεί για να απαντήσει σε ένα επείγον τηλεφώνημα, και οΣουσίλοΜπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, πρόεδρος της Ινδονησίας. Το φορτωμένο πρόγραμμα των ηγετών δεν τους επέτρεψε τελικά να απαθανατιστούν όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου